NavMenu

Primjena servisnih robota i u privredi

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 19.11.2012. 12:37
Komentari
Podeli

U Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine promovirana je naučno obrazovna i za privredu značajna knjiga "Servisni roboti" prof.dr.sc.Vlatka Dolečeka.

Knjiga "Servisni roboti", namijenjena je prvenstveno inženjerima, vojnim stručnjacima, ljekarima, poljoprivrednicima, stručnjacima koji rade u različitim područjima društvenog života sa ciljem uvođenja novih visoko sofisticiranih tehnologija.

U knjizi su na veoma ilustrativan način prikazane primjene servisnih robota u različitim oblastima kao što su: odbrana, poljoprivreda, medicina, građevinarstvo, logistika, sigurnost, spašavanje, profesionalno čišćenje, servisiranje, svemirsko istraživanje, edukacija, primjena u domaćinstvu, za zabavu, rehabilitacju, pomoć starijim osobama, te humanoidni servisni roboti za pomoć pri obavljanju svakodnevni poslova.

U svim privrednim granama, kako je istaknuto na promociji, moguće je naći ekonomske motive za aplikaciju servisnih robota a posebno gdje su uslovi za rad čovjeka opasni kao što je to u nuklearnim postrojenjima ili malim prostorima gdje čovjek ne može prići.

Inače, u svijetu se uvode servisni roboti u razne proizvodne procese, domaćinstva, bolnice, hotele, rehabilaticione centre, tako da dolazi do povećanja kvaliteta usluge i kvalitetnijeg života čovjeka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.