NavMenu

Propao pokušaj prodaje imovine prijedorskog Impra

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 19.11.2012. 07:52
Komentari
Podeli

Prodaja imovine prijedorskog "Impra", koji je u stečaju od aprila prošle godine, proglašena je neuspjelom na danas održanom ročištu u Osnovnom sudu u Prijedoru, prenose agencije. "Kako nije bilo ponuđača zainteresovanih da za imovinu plate najmanje polovinu utvrđene vrijednosti, sud je donio zaključak kojim je prvo ročište proglašeno neuspjelim, a drugo ročište biće zakazano u roku od 30 dana od objavljivanja današnjeg zaključka", rekao je sudija Jovo Đukanović.

Imovina proizvodnog pogona "Impra" u Brezičanima kod Prijedora, koja predstavlja dio stečajne mase, prvobitno je bila procijenjena na 14 miliona KM, a ponovnim vještačenjem utvrđena je njena nova vrijednost od 12,5 miliona maraka. Na usmenom javnom nadmetanju mogli su učestvovati potencijalni kupci spremni da plate najmanje polovinu utvrđene vrijednosti, a koji su prethodno bili dužni uplatiti depozit i garanciju, ali takvih nije bilo na današnjem ročištu.

Tokom ročišta kao kupac se prijavio jedan od tražilaca izvršenja prodaje, koji su po zakonu izuzeti od obaveze uplate depozita i garancije, ali je ponudio tri miliona maraka, što je bilo manje od potrebnog iznosa.

Tražioci izvršenja prodaje imovine su članice Hipo grupe u BiH - banka i lizing, koji od "Impra" potražuju blizu šest miliona maraka.

Za oko 70 radnika "Impro" duguje oko 270.000 KM za šest neisplaćenih plata, te oko 470.000 KM za doprinose, a radnici su u prvom isplatnom redu.

Isplatu potraživanja, osim radnika i tražilaca izvršenja, čekaju i dobavljači, "Elektrodistribucija", Poreska uprava i mnogi drugi. Pokretanje stečaja u "Impru" predložili su "Top farm" iz Nove Topole i Hipo Alpe Adria lizing Banjaluka zbog nemogućnosti izmirenja dospjelih novčanih obaveza.

Od 2006. godine "Impro" je u većinskom vlasništvu banjalučkog preduzeća "Orion 3" koje je na slobodnom berzanskom poslovanju kupilo 56,34 odsto akcija ove mesne industrije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.