Izvor: eKapija | Petak, 16.11.2012.| 15:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija "Alma Media" od "Daily Maila" preuzela 25% vlasništva u "Infostud"-u

Internacionalna korporacija "Alma Media", porijeklom iz Finske, novi je vlasnik 25% udjela u kompaniji "Infostud" iz Subotice, koji je do sada bio u vlasništvu britanske "Daily Mail" grupacije. Do promjene u vlasničkoj strukturi došlo je usljed namjere Britanaca da djelimično promjene svoju djelatnost, povuku se iz Centralne i Jugoistočne Evrope i svoje poslovanje preusmjere ka tržištu SAD-a i Indiji, saopštio je "Infostud".

U vlasništvu osnivača "Infostud"-a, koji nastavlja da vodi kompaniju, ostaje 75% vlasništva.

"Alma Media" je najveća medijska koorporacija u Finskoj, specijalizovana za online medije, štampu i druge internet servise. Posluje u više zemalja Sjeverne i Centralne Evrope, a od sada će, nakon kupovine od "Daily Mail"-a, biti prisutna i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj i Srbiji, što je čini jednom od najvećih internet grupacija u Evropi.

Naime, osim udjela vlasništva u "Infostud"-u, "Alma Media" je otkupila i vlasništvo "Daily Mail"-a u vodećim sajtovima za zapošljavanje u ovim zemljama.

U vlasništvu ove finske koorporacije nalaze se i vodeći sajtovi za zapošljavanje u Češkoj, Litvaniji, Letoniji i Estoniji, najpopularniji sajtovi za nekretnine i prodaju automobila u Finskoj, za oglašavanje teretnih vozila i radnih mašina na globalnom nivou. Vlasnici su još nekoliko vodećih sajtova u Finskoj kao i Baltičke novinske agencije.

Prema riječima direktorke "Infostud"-a Branislave Gajić Stanojević, saradnja sa finskom grupacijom novi je izazov za zaposlene u ovoj kompaniji.

"Imajući u vidu jako prisustvo i posvećenost "Alma Medie" svijetu internet biznisa, radujemo se novom partnerstvu i vjerujemo da će ono biti obostrano korisno. Sada postajemo dio još veće evropske online grupacije. Osim toga, drago nam je što se vizija biznisa i poslovne vrijednosti koje imamo mi u "Infostud"-u i koje ima "Alma Media", generalno poklapaju. To daje dobru bazu za naš dalji razvoj i vjerujemo da ćemo ostvariti lijepu saradnju, kakvu smo imali i sa "Daily Mail"-om do sada. Fokus našeg poslovanja i dalje će ostati oblast zapošljavanja, automobilizma, obrazovanja i turizma, s tim da nadalje, osim već postojeće grupe partnerskih sajtova u regionu i u Slovačkoj, možemo da djelimo znanje i sa kolegama iz nordijskih zemalja, što je za nas najveća vrijednost", izjavila je Branislava Gajić Stanojević.

Viši potpredsjednik korporacije "Alma Media", Raimo Makila, rekao je ovom prilikom da je veoma zadovoljan zbog partnerstva sa kompanijom "Infostud".

""Infostud" je razvio veoma uspješne biznis modele u Srbiji, a zaposleni u ovoj kompaniji posjeduju veliko znanje, kako o internet poslovanju, tako i o oblastima u kojima posluju. Imajući sve ovo u vidu i poznajući istoriju naše dvije kompanije, siguran sam da ćemo razviti uspješno partnerstvo kojim će biti zadovoljne obje strane ", rekao je Raimo Makila.

Kada je riječ o "Daily Mail"–u, prodajom svih svojih online ofline biznisa u Evropi, osim sajtova za zapošljavanje u Velikoj Britaniji, ova grupacija će se na dalje fokusirati na tzv. poslovnu inteligenciju, odnosno na pružanje informacija potrebnih za strateško odlučivanje.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.