NavMenu

Nazire se povezivanje Mostara s nekoliko novih europskih odredišta

Izvor: Dnevni list Srijeda, 14.11.2012. 08:38
Komentari
Podeli

Jučer je u Zračnoj luci Mostar upriličen sastanak s predstavnicima niskotarifne zrakoplovne kompanije Wizzair, koja ozbiljno razmatra ulazak na bh. tržište uvođenjem nove zračne veze dva puta tjedno s nekoliko europskih odredišta i to preko Zračne luke Mostar.

Domaćin Zračne luke Mostar Marin Raspudić je pored zainteresiranih predstavnika ugostio i gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića, predstavnike Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije te predstavnika Federalnog ministarstva prometa i veza umjesto ministra Envera Bijedića koji je bio spriječen nazočiti.

Kako piše Dnevni list, sastanak je protekao u dosta pozitivnoj atmosferi, što nagovještava da bi uskoro mogao biti potpisan ugovor s ovom zračnom kompanijom.

Naime, na jučer održanom sastanku nije donesen nikakav konkretan zaključak kada bi moglo doći do potpisivanja ugovora, no iz atmosfere u kojoj se vodio sastanak, kako kaže naš izvor, moglo se zaključiti da će Mostar ubrzo, pored zračne povezanosti s Italijom, imati još jednog partnera. Izvor je kazao i to kako se nada da će lokalna zajednica podržati ovaj projekt, na čemu inzistira i sama kompanija Wizzair.

Podsjetimo, sastanak s ciljem kvalitetne pripreme za predstojeći razgovor s predstavnicima zrakoplovne kompanije Wizzair je održan nedavno u Gradskoj upravi Mostara, na kojem su bili nazočni Enver Bijedić, federalni ministar prometa i veza, Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, i Ivica Primorac, u ime Ministarstva prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije, a isti je organizirao gradonačelnik Mostara. Već tada su sudionici sastanka se složili kako treba podržati projekt ulaska Wizzara na bh. tržište i novo otvaranje Zračne luke Mostar prema Europi, a što ima značaj ne samo za Mostar i županiju već i susjedne županije.

Jučer nakon sastanka smo kontaktirali gradonačelnika Bešlića u zanimanju hoće li lokalna zajednica podržati ovaj projekt, na što nam je kazao da naravno da hoće pomoći, no sada se dogovaraju modaliteti.

Kažimo i to kako će novo povezivanje mostarske zračne luke, koja u posljednje vrijeme bilježi vrlo pozitivne rezultate, otvoriti vrata velikom broju turista koji još nisu, a žele posjetiti ovu destinaciju bogatu kulturnim i prirodnim nasljeđem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.