Izvor: eKapija | Utorak, 13.11.2012.| 10:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fotografija sedmice: Bryant Park - autor Senad Tatić

(Foto: b)

eKapija i Fotografija.ba nastavljaju saradnju i kao svake sedmice predstavljaju odabranu fotografiju sedmice.

Ove sedmice to je fotografija Senada Tatića pod nazivom "Bryant Park". Ostale Senadove fotografije pogledajte na ovom linku.

O autoru: Rođen je 1959. godine u Zenici. Skoro trideset godina u sretnom braku sa suprugom Aidom. Ponosni otac dvoje krasne odrasle djece i od prije par dana presretni djeda. 2006. godine sa suprugom odlazi u Aziju gdje provodi pet nezaboravnih godina. Živeći u Šri Lanci i Indoneziji posjetio je mnoge zemlje na jugoistoku Azije gdje je svakodnevno imao priliku upražnjavati jedan od svojih hobija – fotografisanje. Motiva i dobrih prilika na njegovu veliku radost nije manjkalo. To je rezultiralo njegovom prvom samostalnom izložbom u decembru 2010. godine. Zadnje dvije godine živi u Americi i iskreno se nada da će u skorije vrijeme biti u prilici da svojim sugrađanima pripremi još jednu izložbu sa motivima ovog veoma zanimljivog podneblja.

O fotografiji: U centru Manhattan-a nalazi se omanji Bryant Park u kome je smještena javna biblioteka. Park ljeti predstavlja malu oazu mira sa puno malih kafanica i mnogo zelenila i cvijeća. Okružen visokim zgradama i prometnim ulicama on je istinsko utočište mnogim turistima koji na njegovim klupama traže odmor za umorne noge ali i mnogim uposlenicima koji ovde provode svoje pauze za ručak. U ovom parku je predah svom neiscrpnom istraživačkom duhu tražio i naučnik svjetskog glasa, naše gore list - Nikola Tesla. Provodio je rijetke trenutke odmora sjedeći na klupi i hraneći svoje ljubimce – golubove. Možda je to baš ona klupa na kojoj sam i sam sjedio, ko zna. U znak zahvalnosti ovom istinskom geniju, Jedan ugao parka nosi njegovo ime. Zimi se park pretvara u prelijepo klizalište tako da je funkcionalan preko cijele godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.