NavMenu

Semir Efendić zvanično preuzeo dužnost načelnika Općine Novi Grad

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.11.2012. 15:04
Komentari
Podeli

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine potvrdila izborne rezultate na lokalnim izborima u Sarajevskoj Općini Novi Grad, novoizabrani načelnik Semir Efendić, kandidat SDA, danas je i zvanično preuzeo dužnost od dosadašnjeg SDP-ovog v.d. načelnika Anera Šumana.

"Pred nama je veliki posao. Uvjeren sam da ću, zajedno sa Općinskim vijećem opravdati ukazano nam povjerenje građana. Proteklih nekoliko sedmica osjetio sam neku vrstu pozitivne energije kod građana koji očekuju promjene i bolji život u Novom Gradu", kazao je Efendić.

On je dodao kako predstoji najprije posao usvajanja budžeta za iduću godinu, kao prvi zadatak općinske administracije.

"Upravo će taj budžet u konkretnom smislu odražavati ne samo političku volju građana, nego i sve one naše ideje koje su probudile svijest stanovnika Novog Grada i usmerili ih ka pozitivnim promjenama, ali i pokretanje konkretnih projekata za dobrobit svih građana Novog Grada", dodao je Efendić.

"Nezaposlenost, općinska infrastruktura,nedovoljno razvijena privreda, mnoštvo nelegaliziranih objekata, rasipanje energije, samo su neki od velikih problema koji su nam ostavljeni u amanet, a koji su u samom vrhu naših prioriteta. Svakako da će nam za njihovo rješavanje biti potrebna podrška građana, tako da ovim putem molim sve stanovnike Novog Grada da pozitivnu energiju koju pokazuju ovih dana zajedno usmjerimo ka stvaranju svih bitnih pretpostavki za kvalitetniji, sigurniji i zdraviji život u našem Novom Gradu", istakao je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad povodom preuzimanja dužnosti općinskog načelnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.