Izvor: Metro-portal | Subota, 10.11.2012.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Neobična sredstva protiv prehlade

(Foto: b)

Stoljećima se s generacije na generaciju prenose kućni savjeti protiv prehlada. Procjenjuje se da se prosječna osoba tijekom života prehladi oko 200 puta. Lijekovi, čaj, med i vitamin C uobičajena su sredstva za izlječenje, ali postoje i vrlo neobične metode koje imaju brojne poklonike:

Magična čarapa

Nosite šest sati bez prestanka debele vunene čarape. Prije odlaska na spavanje skinite lijevu čarapu i zamotajte je uz pomoć šala oko vrata. Bol u grlu bi do jutra trebala prestati.

Toplo pivo

Zagrijte litru pive u loncu dok se ne pojavi prva para. Popijte toplu pivu u nekoliko gutljaja i legnite se u krevet. Kad se probudite trebali bi biti "kao novi".

Kisela jaja

Pomažu kod gripe i prehlade. Izmućkajte 2-4 jaja, dodajte malo soli i sok jednog cijelog limuna te polako popijte napitak. Koristite samo svježa jaja zbog opasnosti od salmonele.

Vino i češnjak

Crveno vino sadrži tvar resveratrol koja je učinkovito prirodno sredstvo protiv gripe. Dva deci crvenog vina natočite u čašu te dodajte jedan prešani češnjak i dobro promiješajte. Polako uživajte u napitku i pričekajte ozdravljenje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.