Izvor: eKapija | Petak, 09.11.2012.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Audi A3 dobitnik Zlatnog volana

(Foto: b)

Audi A3 dobitnik je Zlatnog volana u klasi kompaktnih automobila. Ovu prestižnu nagradu u Berlinu je pred 300 zvanica iz svijeta ekonomije, politike i medija preuzeo Rupert Stadler, šef Upravnog odbora AUDI AG-a.

Stručni žiri i ove je godine dobio priliku da 20 finalista podvrgne testu u svojim uslovima. Ingolstadtski kompakt lake konstrukcije uspio je uvjeriti žiri, te je u svojoj klasi zauzeo pobjednički tron. Za marku s četiri prstena ovo je 22. osvojeni Zlatni volan. (07. novembar 2012.)

Osmi "red dot" za četiri prstena

Centar za dizajn Nordrhein-Westfalen odlučio je dodijeliti osmu titulu zaredom ingolstadtskom brandu za izvrsnost dizajna u području komunikacije. Pored print-kampanje, u novoj kategoriji "Mobile & Apps" nagrađen je Audijev konfigurator aplikacije. Za Ingolstadt je također otišla nagrada "red dot: best oft he best", najveće priznanje ovog renomiranog takmičenja: nagrađen je Audijev inovativni nastup na IAA 2011. Sve Audijeve pobjedničke radove možete pogledati na "International Yearbook Communication Design 2012/2013". (24. oktobar 2012.)

German Design Award 2013 za Audi A3


Audi A3 osvajač je najveće njemačke nagrade za dizajn u kategoriji "Transportation and Public Space". Jednostavan jezik forme i filigranski precizne linije Audija A3, oduševili su stručni žiri prestižne nagrade German Design Awards 2013. Upravo ovu dizajnersku filozofiju Audi će još intenzivnije slijediti u budućnosti. Audijev šef dizajna, Wolfgang Egger: "Koncentrisani jezik forme najbolji je dizajn. Riječ je o tome da se koristi manje linija i detalja, koji će međutim biti još preciznije oblikovani, te time izazvati maksimum emocija."

Zlatni Klassik-volani za Audi A1 i Q3


Preko 24.906 čitatelja stručnog magazina Auto Bild Klassik ove su godine glasali za svoj omiljeni automobil u kategoriji "Klasičara budućnosti" : Audi A1 je sa 6.452 osvojenih glasova pobijedio u segmentu malih & kompaktnih vozila, dok je Q3 u svoje vrijednosti uvjerio 7.440 čitatelja te odnio pobjedu u klasi terenskih vozila. Nagrađeni pojedinci: Thomas Frank, rukovodilac sektora Audi Tradition i Bernhard Kandow, direktor Volkswagen classic parts, dobitnici su nagrade za "otkriće godine". Naime, saradnici ova dva sektora otkrili su u Paragvaju skladište sa 3.000 rezervnih dijelova za historijske Audi- i VW-modele.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.