Izvor: eKapija | Srijeda, 07.11.2012.| 13:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

DHL još jednom dobio priznanje Superbrands

Na svečanoj ceremoniji Organizacije Superbrands održanoj 31. oktobra u Sarajevu, DHL je četvrti put za redom osvojio vrijedno priznanje Superbrands za 2011/2012 godinu. Ovim putem DHL je još jednom potvrdio kvalitet i prepoznatljivost svog branda u Bosni i Hercegovini.

Više od 1.000 domaćih i međunarodnih brandova, raspoređenih u 27 kategorija, nalazilo se na listi finalista koja je pripremljena u saradnji sa vodećim agencijama za istraživanje tržišta. Za najbolje se glasalo na osnovu kvalitete, pouzdanosti, prepoznatljivosti i emotivnog naboja. U procesu odabira učestvovalo je sturučno vijeće, sastavljeno od vodećih marketinških, poslovnih, akademskih stručnjaka i predstavnika medija, kao i preko 20.000 potrošača.

"Kontinuirano ulaganje u poboljšanje servisa koji pružamo našim klijentima, kao i ulaganje u obuku naših ljudi, dokazuju da idemo pravim putem. DHL je internacionalni brand, i drago mi je da smo još jednom opravdali žuto-crvenu boju i na domaćem tržištu", rekao je Edin Emšo, Direktor DHL-a za Bosnu i Hercegovinu.

"Biti prisutan u preko 220 zemalja širom svijeta, i opravdati svakodnevno DHL kvalitet, vrhunsku uslugu i stručno znanje, nije lako. Klijenti od nas očekuju da dobiju izvanrednu uslugu u što kraćem vremenskom roku, kao rezultat veoma poznatog internacionalnog branda - DHL", dodao je Komercijaljni direktor, Đenan Džumhur.

DHL, u sadašnjoj strukturi, je prisutan u BiH od 1996. Tokom godina, DHL je kontinuirano rastao, pružajuci usluge prema zahtjevima svojih klijenata. Kao međunarodna logisitička kompanija, sa najdužim prisustvom na bosanskohercegovackom tržištu, uložili su dosta resursa kako bi DHL brand postao sinonim za brzu poštu i logistiku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.