NavMenu

Završen postupak eksproprijacije nekretnina na dionici Koridora Vc Svilaj - Odžak

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.11.2012. 12:02
Komentari
Podeli

U okviru priprema na nastavku izgradnje Koridora Vc, JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar obavještava javnost da je završen postupak eksproprijacije nekretnina na dionici Svilaj – Odžak, dužine 13 kilometara. Tom prilikom urađena je eksproprijacija ukupno 602 parcele, uključujući i prilaznu saobraćajnicu koja povezuje autocestu s gradskim područjem općine Odžak.

Eksproprijacijom nekretnina ranijim vlasnicima isplaćeno je 7.650.000 KM. Finansiranje otkupa zemljišta vršeno je isključivo sredstvima JP Autoceste FBiH. Vrijednost izgradnje autoceste Koridora Vc na dionici Svilaj - Odžak procjenjuje se na 65 miliona KM, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske investicijske banke.

U toku je tenderska procedura za izbor izvođača radova, a početkom 2013. godine trebao bi biti poznat najpovoljniji ponuđač za izgradnju pomenute dionice.

Početak izgradnje dionice i prvi kilometri autoceste u Posavini planirani su početkom mjeseca februara 2013. godine.

Ovim aktivnostima, Uprava JP Autoceste d.o.o. Mostar ispunjava obećanja koja su data prilikom preuzimanja dužnosti i time pokazuje da se predanim i fokusiranim radom može ostvariti mnogo više nego što je to bio slučaj tokom protekle skoro dvije decenije.

Direktor JP Autoceste d.o.o. Ensad Karić ističe da nije potrebno napominjati šta i koliko znači investiranje od skoro 75 miliona KM u područje kao što je Posavina koja je do sada bila na marginama ekonomskih tokova u Federaciji BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.