NavMenu

Trebinjski "Ćiro" dobio novi sjaj

Izvor: SRNA Četvrtak, 01.11.2012. 12:15
Komentari
Podeli

Trebinjski "Ćiro", koji se skoro dvije decenije nalazi ispred nekadašnje željezničke stanice, dobio je novi sjaj nakon renoviranja za koje je iz budžeta grada izdvojeno 5.600 KM.

Načelnik Sektora za stambeno-komunalne poslove grada Trebinje Stevan Bekan rekao je da je farbanjem i drugim radovima spriječeno dalje propadanje lokomotive.

Bekan je dodao da je ostalo još dosta posla i na uređenju zemljišta oko stare željezničke stanice u Ulici Luke Vukalovića, te naveo da je završena projektna dokumentacija za uređenje ovog prostora.

Radovi na ovom projektu planirani su za narednu godinu.

Prva kompozicija na uskotračnoj pruzi, čije je glavno čvorište bilo u mjestu Hum, 10-ak kilometara udaljenom od Trebinja prema Dubrovniku, u Trebinju je svečano dočekana 1901, a ispraćena 1976. godine. Lokomotiva koja se nalazi ispred zgrade Željezničke stanice u Trebinju podsjećala je na ta vremena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.