Izvor: SRNA | Utorak, 30.10.2012.| 14:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Wizz Air" ulazi na tržište BiH?

Niskotarifna aviokompanija "Wizz Air" ozbiljno razmatra ulazak na tržište BiH uvođenjem nove aviolinije dva puta sedmično sa nekoliko evropskih odredišta, a jedan od aerodroma za koji je izražen interes jeste i mostarski.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić danas je, radi pripreme za predstojeći razgovor sa predstavnicima kompanije "Wizz Air", organizovao sastanak sa federalnim ministrom saobraćaja i komunikacija Enverom Bijedićem i predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/ Denisom Lasićem.

Sastanku su prisustvovali direktor Turističke zajednice HNK Andrija Krešić i predstavnik Ministarstva saobraćaja i komunikacija HNK Ivica Raspudić, saopšteno je iz gradske uprave.

"Svi učesnici današnjeg sastanka su se saglasili da treba podržati projekat ulaska 'Wizz Air' na tržište BiH i novo otvaranje Aerodroma Mostar prema Evropi, a što ima značaj ne samo za Mostar već za cijeli HNK i susjedne kantone", navodi se u saopštenju.

Donesen je zaključak da se prije sastanka sa predstavnicima "Wizz Air-a", koji se zakazan u prvoj polovini novembra, obave razgovori s ministarstvima turizma na federalnom i kantonalnom nivou.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.