Izvor: eKapija | Utorak, 30.10.2012.| 08:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fotografija sedmice: Beautiful Violin Sound - autor Marko Buntić

(Foto: b)

eKapija i Fotografija.ba nastavljaju saradnju i kao svake sedmice predstavljaju odabranu fotografiju sedmice. Ovaj put za fotografiju sedmice izabrana je fotografija "Beautiful Violin Sound" autora Marka Buntića.

O fotograiji: Fotografija je nastala ove godine tijekom ovogodišnjeg turističkog odlaska u Beograd. Na ulicama Beograda, a posebice u Knez Mihajlovoj ulici, može se vidjeti mnoštvo uličnih umjetnika, slikara i muzičara. Ovaj stari čiča me se najviše dojmio, a priča koju daje fotografija je bila potpuna sa izrazom lica djevojaka na slici u izlogu.

O autoru: Marko Buntić, diplomirani inženjer građevine, živi i radi u Širokom Brijegu. Fotografijom se bavi nekoliko godina. Od kada je prvi put uzeo aparat, ne ispušta ga iz ruku i koristi svaki slobodan trenutak da zabilježi stvari i događanja oko sebe. Najviše voli fotografirati prirodu, ljude, ulični život te životinje. Član je foto kluba "Foto Imota" iz Imotskog. Sa svojim fotografijama je aktivan na više internetskih portala: fotozine.org, fotofinis.org, 500px.com, fotografija.ba, photodom.com, fotoblur.com i mnogim drugim. Sudjelovao je na nekoliko zajedničkih fotografskih izložbi, od kojih treba istaknuti Fotografija godine BiH 2010 i Fotografija godine BiH 2011.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.