NavMenu

Nevjerovatan uspjeh: DHL transportuje tigrove

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 29.10.2012. 15:33
Komentari
Podeli

Sa manje od 300 Sumatranskih tigrova u divljini danas, Zoološko udruženje iz Londona (ZSL) se nada parenju tigrova kao dio podrške programu zaštite divljih životinja. Odabrali su DHL Express za transport dvije velike mačke: Melati, ženka iz zoološkog vrta u Pertu, Australija, koja je stigla 29.septembra. i Jae-Jae, mužjak iz zoološkog vrta Akron u Ohio-u, SAD, koji se pridružio Melati u Londonu 14.oktobra.

Uzimajući u obzir tigrov ritual parenja i ponašanje u divljini, Melati je dovedena u zoološki vrt prva i dato joj je vremena da obilježi svoju teritoriju prije nego je upoznala Jae-Jae dvije sedmice kasnije.

Zbog sigurnosti životinja u tranzitu, posebni sanduci za putovanje su imali infracrvene kamere kako bi omogućili svakom pratiocu tigrova da nadzire njihovo ponašanje tokom cijelog putovanja.

Izmjene u mreži za VIP putnika

DHL je privremeno izmijenio svoju globalnu mrežu kako bi osigurali da se tigrovi isporuče u manje od 24 sata.

"Radeći usko sa zoološkim vrtom u Londonu kako bi se pripremili za transport i osigurali što ugodniji transport tigrovima, na samom početku smo znali da ako ijedan od tigrova bude u tranzitu duže od 24 sata, morali bismo ih prizemljiti i nahraniti", objašnjava Phil Couchman, CEO DHL Express UK & Ireland. "Tako smo u slučaju Jae-Jae, napravili neka prilagođavanja letova u našoj globalnoj mreži kako bi osigurali njegov dolazak na aerodrom Heathrow u Londonu unutar 24 sata. Toznači da je cijela DHL mreža radila kako bi zadovoljili potrebe našeg VIP putnika."

Ali ova ogromna logistička operacija je urađena za jako vrijednu svrhu, istakao je Couchman. "Naš prioritet tokom cijele operacije je bio sigurnost i dobrobit tigrova. Naš posvećeni tim za tigrove, koji je uključivao uposlenike iz svih dijelova DHL opearacija, od inžinjera aviona do kargo osoblja, sigurnosni timovi, piloti i vozači, uradili su izvanredan posao kako bi osigurali uspjeh ovog projekta."

"Oduševljeni smo činjenicom da smo mogli pomoći Jae-Jae i Melati i nadamo se da će uživati u svom novom domu."

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.