NavMenu

Prijedor: Sredstva za adaptaciju zgrade Pozorišta već iduće godine?

Izvor: Nezavisne novine Subota, 27.10.2012. 11:09
Komentari
Podeli

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izrazio je jučer nadu da će u narednoj godini Vlada Republike Srpske i grad Prijedor obezbijediti novac za adaptaciju zgrade Pozorišta koja prokišnjava već više od pet godina.

Kasipović je novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa rukovodstvom grada rekao da će upoznati Vladu sa planovima u vezi sa adaptacijom Pozorišta Prijedor, koje je izvrsno kao ansambl, a radi u vrlo teškim uslovima. On je dodao da je putem Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u Prijedor uloženo oko 3,7 miliona maraka, što je praktično vidljivo u gotovo svim školama u ovom gradu.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je za nadogradnju i opremanje pozorišne zgrade potrebno oko 600.000 KM. "Od Ministarstva je potrebno 200.000 KM, a ostatak bi obezbijedio grad. Dogovorili smo se da to uradimo u idućoj godini", dodao je Pavić.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš nada se da su današnji razgovori ministra Kasipovića i gradonačelnikaa Pavića ovaj put zaista ozbiljni i da će naredne godine pozorište dočekati pokrivanje objekta. "Zgrada Pozorišta Prijedor nema više vremena. Krajnje je vrijeme da se bar pokrije i tako zaštiti od daljeg propadanja. Iskreno se nadam da je to naredna kalendarska godina", rekao je Baroš novinarima u Prijedoru.

Radovi u prvoj fazi bili bi nadogradnja i pokrivanje, a u drugoj opremanje. Baroš je rekao da bi, prema novim proračunima, jer je projekat napravljen prije pet i po godina, vrijednost prve faze trebala da bude oko 400.000 KM, a druge 200.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.