NavMenu

New Feelings: Novi Kyocerini dodirni ekrani na sajmu "Electronica 2012"

Izvor: eKapija Utorak, 23.10.2012. 12:07
Komentari
Podeli

Firme Kyocera Fineceramics GmbH i Kyocera Display GmbH "KYD" (prije Optrex) predstavile su nove dodirne ekranske ploče, s inovativnom tehnologijom koja korisnicima daje osjećaj pritiskanja običnih, stvarnih tipki. Novi proizvodi New Feelings najnoviji su razvojni uspjeh na području ekranskih panela namijenjenih automobilskim, medicinskim i industrijskim aplikacijama. Evropskim će kupcima 7- i 10,4-inčni ekrani biti službeno predstavljeni na sajmu Electronica 2012, koji će se održavati od 13. do 16. novembra u Munchenu (dvorana A3, štand 240).

Dobra vidljivost bez obzira na ugao gledanja

Na Kyocerinu štandu u Munchenu bit će izloženi i LCD ekrani veličine 7, 8,4, 10,4 i 12,1 inč iz serije Super Wide View. Te ekrane odlikuje odlična vidljivost čak i pri vrlo širokom uglu gledanja, izuzetna stabilnost boja i otklanjanje sive inverzije. Prikazana će biti i verzija te tehnologije s visokim stepenom osvjetljenja, namijenjena korištenju na otvorenom.

Novost je u Kyocerinoj ponudi i 12,1-inčni LCD ekran Kyocera SVGA s 170-stepenim vodoravnim i okomitim uglom gledanja. Proizvod se odlikuje izuzetnom energetskom efikasnošću jer koristi vrhunske LED čipove i svjetlovode koji smanjuju pozadinski odraz i potrošnju energije te produžavaju radni vijek ekrana na 70 000 sati. Ekran veličine 278 x 207,5 x 9,2 milimetra može raditi u ekstremnim vremenskim uvjetima, od -20 do +70 Celzijevih stepeni.

Kyocerini zasloni u BMW-ovim motociklima

Kyocerina ponuda uz ekrane širokog ugla gledanja uključuje i svestrane, privlačne proizvode s manjom dijagonalom ekrana. Na štandu će biti izloženi i ekrani veličine od 3 do 6,5 inča, a najprivlačniji će model biti integrisan u izložbenom motociklu marke BMW.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.