NavMenu

Autobuska stanica u Širokom Brijegu: Investicija od 1,2 mil. KM čeka na potpis sa koncesionarom

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 22.10.2012. 13:11
Komentari
Podeli

U općini Široki Brijeg počelo je obnova saobraćajnice na ulazu u grad kao priprema za dugoočekivanu izgradnju autobuske stanice, no početak gradnje objekta bit će izvjestan tek nakon potpisivanja ugovora sa investitorom.

Podsjećamo, općina Široki Brijeg prošle godine raspisala je javni poziv investitorima za izgradnju gradske autobuske stanice sa popratnim sadržajima, prema modelu privatno-javnog partnerstva. Sa boljom ponudom na konkursu pojavila je prijevoznička kompanija Miškić Bus d.o.o. iz Širokog Brijega, koja ima koncesiju za prijevoz djece u općini.

Andrija Kraljević, šef Službe za gospodarstvo u općini Široki Brijeg, potvrdio je za eKapiju da je trenutno fokus na pripremi terena i proširenju traka na ulazu u grad, bez čega nema ni izgradnje stanice.

"Ovi radovi bi trebali obezbijediti bolje prometno rješenje, nakon što se to uspješno privede kraju, ući ćemo u pregovore sa investitorom o detaljima ugovora, o ponudi dostavljenoj na javnom pozivu i obavezama koje općina Široki Brijeg kao partner treba preuzeti", kazao je Kraljević.

Planirana investicija u izgradnju nove autobuske stanice iznosi od milion do 1,2 miliona, koju treba osigurati privatni investitor. Prema navodima u javnom pozivu, općina je dužna da osigura građevinsko zemljište, sve potrebne saglasnosti i građevinsku dozvolu te priključke na parcelu.

Izgradnja nove autobuske stanice nametnula se kao prioritet, jer se parkiralište u centru grada koje trenutno služi kao stanica neće još dugo moći koristiti u te svrhe. U općini Široki Brijeg uskoro starta sa projektom izgradnje kanalizacione mreže, a radovi kreću od lokacije sadašnjeg parkinga.

N. Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.