Izvor: eKapija | Petak, 19.10.2012.| 10:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završen Treći Virtualni dan karijera i znanja: Najveći regionalni sajam posjetilo 117.000 ljudi

Virtualni dan karijera znanja na kome se predstavilo 40 izlagača iz regije sa preko 200 otvorenih radnih mjesta i edukativnih programa završen je u srijedu 17. oktobra. Sajam je posjetilo 117 000 ljudi iz cijele regije a izlagači su zabilježili prosječno 4000 posjeta po štandu.

Osam dana, koliko je trajao sajam, posjetioci su imali priliku prijaviti se za neki od oglašenih poslova ili edukativnih programa u regiji te razgovarati sa izlagačima putem chata. Nijedan događaj u regiji, virtualni ili realni, nije ujedinio regionalno tržište rada i edukacije na taj način niti je privukao toliko posjetilaca kao što je to Virtualni dan karijera i znanja, koji su izlagačima ostavili 70 000 biografija. Organizatori očekuju da će u narednom periodu izlagači nastaviti sa procesom selekcije prikupljenih prijava te da će i ovogodišnji sajam ostvariti dobre rezultate kada je u pitanju zapošljavanje i edukacija.

Sajam su po treći put ove godine organizirali portal Posao.ba u saradnji sa najjačim internetskim portalima za zapošljavanje u Hrvatskoj (MojPosao.net) i Srbiji (Infostud.com). Partneri sajma za Bosnu i Hercegovinu bili su Njemačka organizacija GIZ i projekat PrilikaPlus. I ovogodišnji sajam pratili su svi najznačajniji mediji u regiji te je time Virtualni dan karijera i znanja zasigurno postao jedan od najvećih regionalnih medijskih događaja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.