NavMenu

Dm potvrdio lidersku poziciju: Otvaranje distribucijskog centra u Blažuju obilježilo proteklu poslovnu godinu

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.10.2012. 14:29
Komentari
Podeli

U prostorijama distribucijskog centra kompanije DM drogerie markt danas je upriličeno druženje za predstavnike medija povodom predstavljanja rezultata poslovanja. Na press konferenciji govorili su Damir Šloser, direktor, Alma Aščić, voditeljica resora finansije i kontroling, Adisa Huskić, voditeljica regije i resora ljudski interesi, Emina Mušinović, voditeljica resora informatike i logistike i Admira Isaković, voditeljica regije i resora nabave i marketinga.

Druženje s novinarima je s namjerom upriličeno u distribucijskom centru da bi se mediji na licu mjesta uvjerili u vrijednost ovog centra, čija je gradnja najavljena prošle godine. Otvaranje distribucijskog centra u Blažuju najznačajnija je investicija ove kompanije u protekloj poslovnoj godini. U opremanje prostora ukupne površine preko 4.600 metara kvadratnih, kapaciteta 7000 artikala na 3600 paletnih mjesta, uloženo je preko 1,5 miliona KM.

"Distribucijski centar smo opremili s najkvalitetnijom opremom, koja zadovoljava vrhunske logističke kriterije. Svaki dan radimo na optimizaciji radnih procesa i upravo je to bio razlog za pokretanje još jednog projekta, implementaciju novog informacijskog sistema za upravljanje radom skladišta", pojasnila je Emina Mušinović.

Direktor dm-a u BiH govorio je o poslovnim uspjesima i poslovanju u prošloj godini, najavivši otvaranje novih poslovnica. dm trenutno ima 48 prodavnica, a u posljednih šest mjeseci zaposlili su 93 nova radnika.

"Promet dm-a u BiH bilježi konstantan rast u posljednjih pet godina. U ovoj poslovnoj godini imali smo 14 posto veći poslovni rast. Ostvarili smo promet od preko 83,2 miliona KM, a ove brojke su rezultat rada 382 zaposlenika. Otvorili smo i nove poslovnice, tako da su Banovići, Trebinje, Pale i Orašje dobili svoje prodavnice. U novoj poslovnoj godini imaćemo i jedan mali jubilej, a to je otvaranje pedesete prodavnice u BiH", kazao je Šlosel, dodajući da je njihov najveći prioritet ulaganje u zaposlenike, da budu još kompetentiji i kvalitetniji u odgovaranju zahtjeva kupaca.

(Damir Šlosel)

"Čovjek je ključan faktor poslovanja u dm-u, bilo da se radi o zaposleniku, kupcu ili partneru. Tako nam je petu godinu zaredom dodijeljeno priznanje "Najpoželjnijeg poslodavca" prema istraživanju portala posao.ba. Ove godine dm je zauzeo treće mjesto, tako da riječi Tu sam čovjek, tu radim, nisu samo fraza", riječi su Adise Huskić.

Inače, zaposlenici dm-a su orijentisani prema održivom razvoju i društvenoj odgovornosti, što su iskazali kroz dva projekta prošle godine. Prvi projekat "Ja čuvam okolinu", imao je za cilj smanjene potrošnje plastičnih vrećica za 50 posto, a njegov uspijeh potvrđen je rezultatom koji govori da je potrošnja plastičnih vrećica pala preko 70 posto.

U toku druge kampanje "Djeca sunca" su, imajući u vidu važnost prevencije i pravilne zaštite kože od Sunca, organizirali dermatološke preglede u Sarajevu i Banja Luci, te podjelili paketiće za djecu u vrtićima s proizvodima za njegu i edukativnim brošurama.

Također, dm je kompanija koja prati trendove u novim tehnologijama i savremenim načinima komuniciranja. Njihova web stranica, a naročito facebook, je veoma posjećena i dobila je nagradu projekta WebAward. Me 2012 kao najbolji Facebook Fan Page u BiH.

Pored toga, dm je prvi u BiH primjenio EDI tehnologiju koja podrazumijeva elektronsku razmjenu narudžbenica, otpremnica, računa, primki i drugih dokumenata između partnera, što smanjuje papirologiju i olakšava rad.

"Za narednu godinu planiramo otvaranje novih prodavnica u BiH, ulaganje u nove informacione tehnologije i nastavak društveno odgovornog djelovanja u zajednici putem različitih projekata", zaključio je Šlosel.

A.Š.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.