Izvor: eKapija | Srijeda, 17.10.2012.| 14:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinje rekonstrukcija nogometnog igrališta na Igmanu

(Foto: b)

Preduzeće ZOI "84 - Olimpijski centar Sarajevo raspisalo je javni poziv za izbor izvođača radova za rekonstrukciju i modernizaciju nogometnog igrališta na Velikom polju, na olimpijskoj planini Igman.

Muamera Šehić, glasnogovornica ZOI-a, za eKapiju je potvrdila da projekat izgradnje nogometnog stadiona na Velikom polju obuhvata dvije faze, izgradnju stadiona i atletske staze.

"U prvoj fazi će biti izgrađen stadion sa pratećim objektima kao što su klub sportista, svlačionice, toaleti, dok će izgradnja atletske staze biti završena u drugoj fazi ovog projekta. Sredstva za finansiranje izdvojit će se iz budžeta ZOI"84 te federalne i kantonalnih vlada", kazala je Šehić.

Ona je naglasila da na Velikom polju trenutno radi na rekonstrukciji strelišta, te će ovaj teren u toku ljetne sezone biti korišten kao košarkaški teren.

"Prostor Velikog polja će u fazama biti pretvoren u veliki sportski centar, a budući stadion će dimenzijama i kapacitetom biti u potpunosti u skladu sa standardima i uslovima Svjetske nogometne federacije", navela je Šehić.

U sklopu priprema za predstojeću zimsku turističku sezonu, na Igmanu su uređeni i drugi sportski tereni za košarku, odbojku, tenis i nogomet, uređene su i šetnice i staze za bicikliste i rolere, rekonstruiran je i pušten u funkciju nogometni stadion na Bjelašnici.

U ZOI-u očekuju da će novim sadržajima doprinijeti posjećenosti naših planina tokom cijele godine.

N.Voloder

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.