Izvor: eKapija | Utorak, 16.10.2012.| 13:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fotografija sedmice: Odlazak u nepoznato - autorica Amra Topić

(Foto: b)

eKapija i Fotografija.ba nastavljaju saradnju i kao svake sedmice predstavljaju odabranu fotografiju sedmice. Ovaj put za fotografiju sedmice izabrana je fotografija "Odlazak u nepoznato" autorice Amre Topić.

Opis: Prije nekoliko mjeseci, Amra je boravila u Švicarskoj i pritom uhvatila čarobni trenutak na jednom jezeru. Brodovi, lađe, čamci su tog vikenda bili u pokretu. Svi su žurili prema nekom svom pristaništu. Oni najuporniji su tamo i stizali. S njima je to baš kao i sa ljudima, samo uporni dobiju ono što žele i samo veliki dođu do cilja.

O autorici: Amra Topić dolazi iz Cazina, ima 21 godinu i studentica je treće godine Ekonomskog fakulteta u Bihaću. Fotografijom se počela baviti prije dvije godine i kaže da, pored ekonomije, njen životni poziv je baš ova vrsta umjetnosti. Amrine fotografije su bile izložene na raznim izložbama u BiH, ali i u drugim zemljama i želja joj je jednog dana imati samostalnu izložbu. "Svako lice ima svoju draž", tvrdi Amra, i dodaje da najviše voli da fotografise ljude. Amra voli boje jeseni, zvuk gitare, maglovite zore i veliki je gurman. Za sebe tvrdi da je jednostavna djevojka koja živi svoje snove.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.