NavMenu

Uprkos padu tržišta ASA AUTO i dalje lider

Izvor: eKapija Utorak, 16.10.2012. 07:58
Komentari
Podeli

ASA AUTO, vodeća članica ASA grupacije, nosilac i lider u plasmanu novih automobila u Bosni i Hercegovini, ima tržišno učešće od 41,7 posto.

U godini koja je na izmaku sumiraju se rezultati prodaje, i prave planovi za narednu godinu.

"Iako je u ovoj godini ukupno automobilsko tržište u Bosni i Hercegovini smanjeno za oko 20 posto, što je značajno uticalo na sve automobilske brendove, ASA AUTO je još lider i ima najtraženije automobile na tržištu. Kada je u pitanju tržišno učešće po brendovima Volkswagen nikada nije bio zastupljeniji i sada drži više od 20 posto tržišta, a uz njega je i Škoda koja je najtraženiji bh. brend već cijelu deceniju. Kada uzmemo u obzir ekonomsku situaciju u državi, i globalna ekonomska kretanja mogu reći da smo zadovoljni ostvarenim", ističe direktor ASA AUTA Senad Olovčić.

U Bosni i Hercegovini postoji trend pada prodaje novih automobila, ali je manji u odnosu na zemlje regiona, ili evropsko tržište koje prolazi kroz izuzetno "sušan" period prodaje novih vozila.

Volkswagen je i dalje najjači brend na evropskom tržištu.

"Iduća godina će za nas biti veliki izazov. Već sada radimo na rješenjima za ovo pitanje. Dosta pažnje posvećujemo ulaganju u sevis i treninge servisnog osoblja, koje je među prvim certificiranim u Volkswagenovoj grupi", ističe Olovčić.

Prodaju ASA AUTA u 2013. godini bi trebali nositi modeli koji će se krajem godine pojaviti na bh. tržištu, VW Golf sedme generacije i novi model ŠKODA Rapid. Pored ovih modela fizičkim osobama su zbog svoje kvalitete i pristupačnih cijena najprivlačniji Volkswagen polo i Škoda fabia. Posebna pogodnost za kupce marki koje zastupa ASA AUTO je dodatna garancija koju nudi ASA osim fabričke garancije.

Tako da kupci dobivaju četiri godine garancije za sve brendove i modele, koje nudi ovaj importer. Zadovoljstvo kupca je priorotet za ASA grupaciju. Zbog toga je za kupovinu automobila kreirana posebna ponuda Grupacije koja uključuje kupovinu putem članica Moje Banke i ASA Aleasinga, te osiguranje vozila putem ASA Osiguranja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.