NavMenu

U Goraždu potpisani ugovori o sufinansiranju projekata po principu "Marka na marku"

Izvor: Fena Subota, 13.10.2012. 10:08
Komentari
Podeli

U Općini Goražde danas su potpisani ugovori o izvođenju radova na asfaltiranju ulica i puteva u okviru programa iz oblasti infrastrukture po principu "Marka na marku".

Riječ je o sufinansiranju projekata za koje su učešće dali i sami građani, a ovoga puta potpisano je sedam ugovora u vrijednosti 26.573 KM. Ugovore su potpisali načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i direktorica firme "Goraždeputevi" Munevera Ušanović.

Bit će asfaltirani i dijelovi ulica i puteva u četiri mjesne zajednice: 31.drinske brigade i 1. drinske brigade te dio puta u naseljima Lastavice i Trap u MZ Vitkovići, dijelovi puta u naselju Potrkuša u MZ Vranići, naselju Bijeli put u MZ Mravinjac i dio ulice Hasiba Mirvića u MZ Goražde 1.

"U budžetu za 2012. godinu predviđen je kod za sufinansiranje projekata infrastrukture u MZ (marka na marku) i ove godine imali smo deset aplikacija. U skladu sa zakonom proveli smo proceduru i prošlo je sedam aplikacija iz razloga što su u međuvremenu tri aplikanta odustala. Mislim da je ovo pun pogodak, jer ovo je saradnja između lokalne zajednice i građana neposredno u projektima i smatram da je ovo dobra praksa koju provodimo već dvije godine", istakao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.