NavMenu

Stvari koje morate učiniti prije sudbonosnog "DA"

Izvor: zena.hr Četvrtak, 11.10.2012. 08:40
Komentari
Podeli

Sretno ste zaručeni za ljubav svojeg života i sada je vrijeme da isplanirate veliki dan kada ćete izreći sudbonosno "DA"! I dok neke žene od malena sanjaju dan kada će do oltara prošetati u bijeloj vjenčanici, te godinu i više dana planiraju svaki detalj tog posebnog dana, ne razmišljaju možda o nekim važnijim životnim pitanjima na kojima bi trebale poraditi i riješiti sa svojim budućim suprugom.

Naime, dok je vjenčanje traje samo jedan dan, ono što dolazi poslije tog vjenčanja je mnogo važnije za vašu sretnu budućnost.

1. Razgovarajte o djeci

Ovo je jedno od ključnih pitanja za vašu budućnost. Nitko ne kaže da ih morate imati iste sekunde kada sklopite brak, ali definitivno morate biti na istoj "valnoj duljini" kada je u pitanje rađanje djece. Mnogi brakovi raspali su se upravo zbog tog pitanja.

2. Religija

Ako i danas u ime vjere započinju ratovi i pogibaju ljudi, zašto mislite da se zbog religije ne bi mogao raspasti vaš brak? Vrlo je važno da razgovarate o religiji i da dijelite ako ne do kraja ista, onda barem slična religijska stajališta, te da poštujete te razlike. To posebno može biti problem kada se radi brakovima u kojemu bračni partneri pripadaju različitim vjerama. Riješite sva vjerska pitanja prije braka.

3. Financije

Novac je na prvom mjestu kada se nabrajaju razlozi raspada braka. Ozbiljno razgovarajte o tome koliko zarađujete, o životnim troškovima, prioritetima u trošenju, željama i mogućnostima, te zajedničkom budžetu. Otvorite zajednički štedni račun, te dogovorite načine štednje, te barem okvirnu namjenu za što štedite.

4. Upoznajte njegovu obitelj

Znate kako se kaže, prijatelje možete birati, obitelj ne, a to vrijedi i za suprugovu obitelj. Potrudite se da upoznate sve članove njegove uže obitelji, da imate civilizirani odnos s njima, te riješite eventualne probleme koji se događaju između vas, vašeg budućeg supruga i njegove obitelji i obrnuto. To je vrlo važno poradi i mogućih budućih razmirica, primjerice ako je vaš partner uvijek na strani svoje majke ili vas ne brani pred svojom obitelji kada je to potrebno.

5. Živite zajedno

Najbolje ćete se upoznati i shvatiti jeste li zaista kompatibilni je da živite zajedno prije braka. Zajednički život nije isto što i zajednički odmor ili provođenje zajedničkog vremena izvan kuće. Mnoge osobe tek su shvatile da nisu jedno za drugo kada su započele zajednički život. Pokušajte živjeti barem šest mjeseci prije braka, a ako je moguće i dulje.

6. Testirajte se

Oboje se testirajte u slučaju spolno prenosivih bolesti, kako biste ne samo znali poduzeti određene mjere ozdravljenja, nego i zaštite. Spolno prenosive bolesti mogu uvelike utjecati i na zdravlje same veze, fizički i psihički.

7. Razgovarajte o karijeri

Razlike u ambiciji mogu biti veliki kamen spoticanja kada je u pitanju brak. Ako nemate slične afinitete i životne ciljeve, to može postati problem. Vrlo lako mogu postati problem radni sati, visina plaće, stres i tko dalje...

8. Prebolite bivše ljubavne veze

Postoji li možda neka osoba s kojom ste bili u ljubavnoj vezi i prema kojoj imate osjećaje koje u biti više ne biste smjeli imati, s obzirom da se udajete za drugog? Dobro razmislite o onome što vas veže za budućeg supruga i ono što vas veže za bivšu ljubav. Riješite sve nedoumice i osjećaja prije nego što se udate. Budite sigurni da se udajete za pravu osobu, koju volite više od bilo čega...

9. Recite istinu

Ako imate određene tajne, vrijeme prije sklapanja braka je možda najbolje da ih podijelite sa svojim budućim suprugom. Ne moraju to biti užasne mračne tajne, ali mogu biti određeni detalji iz vašeg života, koje mu niste rekli, a mogli bi vam poremetiti bračnu sreću.

10. Slušajte svoje prijatelje

Ako vam većina prijatelja govori da se ne udajete za njega, uzmite u obzir da možda oni vide nešto što vi ne vidite. Nemoguće je da su baš svi ljubomorni na vašu sreću. Slušajte upozorenja svojih prijatelja i dobro otvorite oči. Zapamtite, od vjenčanja možete odustati i pred oltarom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.