NavMenu

Predstavnici Mercatora BH posjetili Violetu: Svi domaći proizvođači imaju jednake šanse

Izvor: eKapija Srijeda, 10.10.2012. 15:37
Komentari
Podeli

Jedno od strateških opredjeljenja Mercatora je da podržava razvoj lokalne ekonomije kroz saradnju i partnerske odnose sa domaćim proizvodnim i uslužnim kompanijama. U cilju jačanja partnerskih odnosa predstavnici Mercatora BH posjetili su kompaniju Violeta, obišli proizvodne pogone i razgovarali o unapređenju saradnje.

Članovima uprave Mercatora BH d.o.o. i rukovodstvu Sektora nabave, domaćini su prezentirali, između ostalog, i razvojne planove Violete d.o.o., a prilikom obilaska proizvodnih pogona, predstavili su procese koji se temelje na visokim higijenskim i tehnološkim standardima. Predstavnici Mercatora BH, poseban interes iskazali su za proizvodnju vlažnih maramica koje se rade i za Mercator Trgovačku marku. Tom prilikom, uvjerili su se, još jednom, da pogon zadovoljava najviše tehnološke i higijenske stande i da je opremljen najsavremenijim sistemima kontrole u procesima proizvodnje, pakovanja i plasmana na tržište.

Kompanija Violeta je dobar primjer domaće proizvodne kompanije koja zadovoljava visoke standrade kvaliteta i kriterije pouzdanog dobavljača. Zbog toga, osim u Bosni i Hercegovini, svoje proizvode godinama plasira kroz Mercator trgovine i na tržišta Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, a planira proširenja i na druga tržišta u okruženju.

Osnivač i vlasnik kompanije Violeta d.o.o. Petar Ćorluka, istakao je da oni, od početka znaju da je za uspjeh neophodno ulagati i u nove proizvodne tehnologije i u ljude i da će nastaviti raditi na jačanju kapaciteta.

Direktor Mercatora BH d.o.o. Neven Hadžisulejmanović, istakao je da i sve druge, domaće proizvodne kompanije imaju šansu da plasiraju svoje proizvode, kroz Mercator trgovački lanac, kako na bh. tako i na susjedna tržišta ili da proizvode za Mercator trgovačku marku.

"Kako bismo, na svim tržištima, svojim potrošačima nudili kvalitetne i sigurne proizvode, Grupa Mercator je jasno definisala kriterije koje proizvođači moraju da zadovolje. Prvi uslov za saradnju je da proizvođači prehrambenih proizvoda rade po HACCP standardima, a proizvođači neprehrambenih proizvoda po relevantnim, međunarodno priznatim, standardima kvaliteta. Drugi je, da ispunjavaju zadate norme kvaliteta, a ostali kriteriji su pouzdanost u nabavci i isporuci robe na dugi rok, zadovoljavajući kapacitet proizvodnje i dobro organizovana logistika i distribucija. Kompanije koje ispunjavaju ove uslove postaju naši poslovni partneri dugoročno", rekao je Hadžisulejmanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.