NavMenu

Jačanje ženskog poduzetništva: Osnovana Asocijacija poslovnih žena "One"

Izvor: eKapija Srijeda, 10.10.2012. 14:15
Komentari
Podeli

Istaknute bosanskohercegovače poduzetnice Bosne I Hercegovine osnovale su u Sarajevu Asocijaciju poslovnih žena "One" sa ciljem jačanja društveng okvira za razvoj poduzetništva u Bosni i Hercegovini i predstavljanja razvojnih mogućnosti ženskog poduzetništva u BiH.

Osnivanjem ove Asocijacije Bosna i Hercegovina postala bogatija za još jednu nevladinu organizaciju kako bi se u budućnosti intenzivnije radilo na promoviranju i osnaživanju ženskog poduzetništva u BiH.

Predsjednica Asocijacije poslovnih žena "One", mr.sci.ph, Aida Zubčević i vlasnica firme Faveda d.o.o. kaže da će ova Asocijacija raditi na intenzivnom međusobnom povezivanju žena poduzetnica sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

"Svijest o značaju ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, a poduzetnice se svakodnevno suočavaju s problemima i preprekama koje direktno utječu na ekonomski razvoj države. Stoga smo odlučili da kroz Asocijaciju poslovnih žena radimo na jačanju uslova za razvoj ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini. Vjerujemo da kroz izgradnju dobre poslovne mreže gradimo osnovu za uspješno poslovanje", navodi Aida Zubčević te dodaje da će ova Asocijacija ženama poduzetnicama nuditi i stručne savjete o poduzetništvu te informacije o finansijskim i edukativnim mogućnostima.

Asocijacija poziva sve žene poduzetnice iz Bosne i Hercegovine, koje imaju registrirana pravna lica da se uključe u rad Asocijacije i ostvare mogućnost povezivanja s drugim ženama poduzetnicama iz Bosne i Hercegovine, te na taj način podrže aktivnosti Asocijacije s ciljem dobijanja što jasnije slike o situaciji ženskog poduzetništva u BiH.

Osnivanje Asocijacije dio je projekta "Invest for the Future BiH", koji je dio regionalne inicijative Invest for the Future, finansirane od U.S. Department of State. Cilj ovog projekta je jačanje ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini te podizanje svijesti o važnosti ženskog poduzetništva i njenoj promociji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.