NavMenu

Ulog stranaca u namjenskoj industriji moći će preći 49 posto

Izvor: eKapija Utorak, 09.10.2012. 15:05
Komentari
Podeli

Predložene izmjene i dopune Zakona o stranim ulaganjima koji je Vlada FBiH danas utvrdila u formi Nacrta vrše se u cilju usklađivanja sa izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini iz 2010. godine.

Tako je propisano da Vlada FBiH može, ukoliko ocijeni opravdanim, donijeti odluku da ulog strane osobe u glavnici preduzeća koje se bavi proizvodnjom i prodajom oružja, municije, eksploziva za vojnu upotrebu i vojne opreme može preći 49 posto.

Naime, za ova ulaganja, strani ulagači su obavezni Vladi Federacije BiH podnijeti zahtjev za donošenje Odluke o odobravanju stranog ulaganja, koju je Vlada dužna donijeti u roku od 30 dana od prijema zahtjeva. Ukoliko u tom roku Vlada ne donese odluku o tome će obavijestiti podnosioca zahtjeva u idućem roku od 30 dana.

Odluku s obrazloženjem o stranom ulaganju Vlada Federacije BiH dužna je donijeti i dostaviti stranci najkasnije u roku od 60 dana od dana predaje urednog zahtjeva, a ako takva odluka ne bude donesena ni u tom roku, smatrat će se da je direktno strano ulaganje odobreno. Inače, odobrenje stranog ulaganja važi bez vremenskog ograničenja.

Postupak i uvjete za odobrenje stranih ulaganja u sektore koji podliježu restrikciji Vlada FBiH propisat će u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.