NavMenu

Sarajevski hotel Bristol osvojio prestižni turistički Oskar

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.10.2012. 13:09
Komentari
Podeli

Na svečanoj ceremoniji svjetskog takmičenja "World Travel Awards Europa 2012", koja je održana u subotu, 6. oktobra 2012., u novom luksuznom hotelu Conrad Algarve u Portugalu, hotel Bristol Sarajevo je dobio priznanje "Vodeći hotel u Bosni i Hercegovini".

Program WTA nagrada, kojeg svjetski mediji nazivaju i "Oskarom u turizmu", ističe i nagrađuje one brandove koji su napravili najveći doprinos u turističkoj industriji tokom prošle godine.

"Na takmičenju "World Travel Awards Europa 2012" smo proglašeni vodećim hotelom u Bosni i Hercegovini na osnovu glasova koje su nam dodijelili svjetski profesionalci iz oblasti turizma i hotelijerstva, što predstavlja najveće priznanje koje se dodjeljuje u turističkoj industriji. Pored našeg hotela, iz BiH za ovo priznanje, između ostalih, su bili nominarani i hotel Radon Plaza, Atina iz Banja Luke, Bristol Mostar. Kada dobijete ovakvu svjetsku nagradu i priznanje najvećih profesionalca, to je ujedno potvrda da se hotel Bristol za nepune dvije godine funkcioniranja, uz veliki trud i zalaganje kompletnog osoblja, te svojim načinom rada i kvalitetom, uspio izboriti za lidersku poziciju u BiH", istakao je Kai Behrens, generalni direktor hotela Bristol Sarajevo.

Zadovoljni uposlenici i menadžment hotela poručuju da će daljim radom i rezultatima nastaviti graditi pozitivan imidž samog hotela ali i grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

"Ovo prestižno svjetsko priznanje je za sve nas dodatna motivacija i izazov za još bolje i uspješnije poslovanje, osvajanje novih tržišta i nagrada", dodao je Beherens.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.