NavMenu

Toyota Corolla najprodavaniji model ikada

Izvor: Al-Jazeera Balkans Ponedjeljak, 08.10.2012. 12:42
Komentari
Podeli

Toyota Corolla čvrsto drži titulu najprodavanijeg modela u automobilskoj historiji, sa 11 generacija i više od 39 miliona prodatih primjeraka, saopćio je japanski proizvođač u ponedjeljak povodom obilježavanja 75. godina proizvodnje automobila.

Toyota je prisutna u više od 170 država u svijetu, a sa svojih proizvodnih linija izbacila je više od 200 miliona automobila.

Polovinom tridesetih godina prošlog stoljeća mladi Kiichiro Toyoda naslutio je potencijal u masovnoj proizvodnji automobila namijenjenih široj javnosti i uvjerio svog oca, tekstilnog proizvođača i vlasnika kompanije Toyoda Automatic Loom Works da unutar fabrike osnuje novo odjeljenje koje će se baviti proizvodnjom automobila.

Brojne inicijative

Njegovo snažno uvjerenje je 1937. pretvorilo malo odjeljenje Kiichira Toyode, Toyoda Enterprise, u Toyota Motor Corporation (TMC).

"Odlučni smo da naše automobile činimo boljima i da i dalje pružamo našim klijentima najbolji mogući proizvod. To je zajednički cilj 300.000 Toyotinih radnika širom svijeta, izjavio je povodom obilježavanja silaska 200 milionitog vozila sa proizvodne linije predsjednik kompanije TMC Akio Toyoda.

Toyotin 75. rođendan službeno se obilježava 3. novembra.

Tom prilikom će Toyota u Europi pokrenuti brojne interesantne inicijative u čast posvećenosti radnika ovog japanskog proizvođača automobila iz cijelog svijeta koji su učestvovali u izgradnji kompanije tokom proteklih 75 godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.