NavMenu

Pokrenut konkurs za video "Moja EU perspektiva"

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 08.10.2012. 12:42
Komentari
Podeli

Danas je otvoren konkurs za video "Moja europska perspektiva", kojeg je pokrenula Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini/Specijalni predstavnik EU. Konkurs je organiziran uz podršku projekta EU Awareness II (EUAII), u okviru obilježavanja sedmice proširenja u Bosni i Hercegovini, a s ciljem podsticanja javne debate među građanima BiH o integraciji u EU.

Iz Delegacije EU u BIH pozivaju sve zainteresirane za učešće da pošalju kratak amaterski video klip, u kojem izražavaju svoje viđenje o tome kakve koristi za svoju zemlju očekuju od članstva u EU, kako vide EU i koje su to prednosti kojima BiH može doprinijeti EU, kada postane članica.

Konkurs je otvoren za sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na dob učesnika, a nagrada za prvo mjesto iznosi 200 eura, te 150 eura za drugo mjesto . Pobjednik prema broju lajkova na facebooku osvojit će 100 eura.

Poruka sadržana u videu mora biti u vezi sa EU integracijom BiH i biti jasna širokoj publici. Pravila konkursa se mogu naći na www.europa.ba, http://www.facebook.com/eutwo.euawareness i www.fotografija.ba , ili na zahtjev na adresi nermin@euawareness.ba .

Žiri, koji će odlučivati o prva dva mjesta, će se sastojati od stručnjaka u audio video produkciji, uz predstavnika EUD/EUSR.

Konkurs traje od 8.-22. oktobra 2012. Tokom ovog perioda kandidati mogu prijavljivati svoje video radove lično, poštom ili e-mailom isključivo na sljedeću adresu: EU Awareness II projekat, Augusta Brauna 14, 71 000 Sarajevo, BiH tel/fax ++387 (0) 33 205 408, e-mail nermin@euawareness.ba .

Glasanje na facebooku će trajati do 31. Oktobra 2012. Svaki kandidat može prijaviti samo jedan video. Video može biti rezultat rada pojedinca ili grupe ljudi. Radovi mogu biti podneseni na DVDu, CDu, USBu, ili putem linka na gornju e-mail adresu.

Pobjednici će biti objavljeni na završnoj konferenciji EUAII, planiranoj za 7.novembar 2012. U Sarajevu, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.