NavMenu

Predstavljen budući izgled stadiona Grbavica

Izvor: eKapija Srijeda, 03.10.2012. 16:49
Komentari
Podeli

U zgradi Općine Novo Sarajevo danas je upriličena prezentacija projektnog zadatka rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica, koji će biti izgrađen po međunarodnim standardima, standardima FIFE i UEFE, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igrati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu.

Prezentaciji su prisustvovali, između ostalih, pomoćnik federalnog ministra za sport Adnan Džindo, predstavnici Zavoda za planiranje KS, predsjednik Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim, Nihad Hodžić, koordinator za stadione i bezbijednost Fudbalskog saveza BiH, predstavnici Skupštine FK "Željezničar" Bakir Dautpašić i Ermin Pešto, potpredsjednik FK Željezničar Almir Gredić, trener FK Željezničar Amar Osim, te načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, poslao je pismo podrške načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži u kojem, između ostalog, ističe " ovim putem želim da dam punu podršku ovoj inicijativi uz želju da se realizacija navedenog projekta ostvari u najskorije moguće vrijeme, te da je prezentacija idejnog rješenja sanacije i dogradnje stadiona samo jedan od početnih koraka do ostvarenja konačnog cilja moderne, funkcionalne i još ljepše "Doline ćupova".

Sakib Oković, projektant firme "IDEA" prezentirao je osnovni koncept budućeg stadiona Grbavica, koji bi po projektnom zadatku trebao biti kapaciteta po tribinama oko 20. 000 gledalaca, a uređen po standardima FIFE i UEFE – K4, s posebnim naglaskom na sigurnosni aspekt."

Nakon prezentacije, prisutni su izrazili svoje zadovoljstvo, te dali konkretne prijedloge kada je u pitanju nastavak realizacije navedenog projekta.

Ivica Osim, predsjednik Fudbalskog saveza BiH istakao je da će današnju prezentaciju projektnog zadatka rekonstrukcije stadiona uputiti predstavnicima UEFE, koji su u jučerašnjoj posjeti Sarajevu istakli da su voljni pomoći ovakve i slične projekte.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.