Izvor: eKapija | Srijeda, 03.10.2012.| 16:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavljen budući izgled stadiona Grbavica

U zgradi Općine Novo Sarajevo danas je upriličena prezentacija projektnog zadatka rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica, koji će biti izgrađen po međunarodnim standardima, standardima FIFE i UEFE, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igrati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu.

Prezentaciji su prisustvovali, između ostalih, pomoćnik federalnog ministra za sport Adnan Džindo, predstavnici Zavoda za planiranje KS, predsjednik Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim, Nihad Hodžić, koordinator za stadione i bezbijednost Fudbalskog saveza BiH, predstavnici Skupštine FK "Željezničar" Bakir Dautpašić i Ermin Pešto, potpredsjednik FK Željezničar Almir Gredić, trener FK Željezničar Amar Osim, te načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, poslao je pismo podrške načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži u kojem, između ostalog, ističe " ovim putem želim da dam punu podršku ovoj inicijativi uz želju da se realizacija navedenog projekta ostvari u najskorije moguće vrijeme, te da je prezentacija idejnog rješenja sanacije i dogradnje stadiona samo jedan od početnih koraka do ostvarenja konačnog cilja moderne, funkcionalne i još ljepše "Doline ćupova".

Sakib Oković, projektant firme "IDEA" prezentirao je osnovni koncept budućeg stadiona Grbavica, koji bi po projektnom zadatku trebao biti kapaciteta po tribinama oko 20. 000 gledalaca, a uređen po standardima FIFE i UEFE – K4, s posebnim naglaskom na sigurnosni aspekt."

Nakon prezentacije, prisutni su izrazili svoje zadovoljstvo, te dali konkretne prijedloge kada je u pitanju nastavak realizacije navedenog projekta.

Ivica Osim, predsjednik Fudbalskog saveza BiH istakao je da će današnju prezentaciju projektnog zadatka rekonstrukcije stadiona uputiti predstavnicima UEFE, koji su u jučerašnjoj posjeti Sarajevu istakli da su voljni pomoći ovakve i slične projekte.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.