Izvor: eKapija | Srijeda, 03.10.2012.| 15:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Novinarki portala eKapija.ba dvije nagrade za promociju energetske efikasnosti

(Foto: b)

U akciji promoviranja uštede energije i obnovljivih izvora energije u BiH, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je 3. oktobra u Sarajevu na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada odala priznanje lokalnim kompanijama koje su znatno smanjile svoje energetske troškove, povećale proizvodnju i postale konkurentnije na tržištu.

(Elvira Kokor)

U ovom programu nagrađeni su i medijski prilozi o održivim izvorima energije. Nagradu za prilog "Naš put" dobio je Mirsad Bajraktarević sa BH Radija 1, dok je Elvira Kokor, novinarka portala eKapija.ba dobila dvije nagrade, odnosno posebnu nagradu novinaru koji je pokazao najveću posvećenost praćenju priča o održivoj energiji i specijalnu nagradu za najobuhvatniju medijsku pokrivenost održive energije.

"Divan je osjećaj prije svega biti među najboljim novinarima koji su svojim radom doprinijeli da svijest o energetskoj održivosti u našoj zemlji bude na mnogo većem stupnju u odnosu na godine unazad. eKapija je prepoznala energetiku kao temu broj jedan, te se nadam da će i ostale redakcije krenuti našim putem i energetici dati prednost u odnosu na politiku. Danas smo se uvjerili da u BiH postoje male i velike kompanije o kojima vrijedi govoriti. Novca ima, postoje mnogi načini kako doći do njega samo treba tražiti i biti uporan", izjavila je ovom prilikom nagrađena novinarka Elvira Kokor.

Nagrađenim novinarima nagrade je uručio Michael Muller, direktor Raiffeisen Banke koji je istakao da veoma cijene EBRD-ovu politiku koja održava uštede energije i održivi razvoj.

"Naši klijenti će imati direktne koristi od programa finasiranja projekata održive energije za Zapadni Balkan koji im omogućava smanjenje troškova i povećanje konkurentnosti. Veoma nam je drago što su mediji prepoznali značaj zaštite okoliša i dali veliki doprinos u informiranju javnosti o ovim pitanjima", dodao je on.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.