NavMenu

Četiri investitora grade poslovne objekte u agroindustrijskoj zoni Nova Topola

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.10.2012. 13:31
Komentari
Podeli

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić prisustvovao je danas, u Banjoj Luci, potpisivanju Ugovora o izgradnji poslovnih objekata na prostoru Agroindustrijske zone Nova Topola, u opštini Gradiška.

Ugovor su potpisali načelnik Opštine Gradiška Nikola Kragulj i predstavnici četiri preduzeća; "Golić Trade", d.o.o. Gradiška, "IPP" d.o.o. Banja Luka, "Gomex" d.o.o. Laktaši i "Agrofructus" d.o.o. Laktaši.

Premijer Džombić čestitao je načelniku opštine Gradiška na ideji, viziji i istrajnosti da se ovaj projekat realizuje i istakao da je ovo značajan projekat, ne samo za opštinu Gradiška, već i za Republiku Srpsku.

"Ovo je najveća projektovana agroindustrijska zona u Republici Srpskoj do sada, i veoma je bitna za ovaj dio Republike Srpske. Ona otvara perspektive razvoja, ne samo za opštinu Gradiška, nego i za opštinu Laktaši, kao i sve opštine koje gravitiraju na tom području", rekao je premijer Džombić.

On je dodao da, osim što će omogućiti "da kod nas dođu novi investitori", nova agroindustrijska zona omogućiće i "kooperantske odnose i proizvodnju na samom prostoru".

"Vlada je dala svoj doprinos da se ovaj projekat realizuje i ove godine smo izdvojili milion maraka za njegovo sprovođenje, a još 160.000 KM smo dali za projektnu dokumentaciju", rekao je premijer Džombić i dodao da podrška Vlade Republike Srspke ovom projektu neće izostati ni u narednom vremenu.

Načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj rekao je da je za izgradnju objekata u Agroindustrijskoj zoni obezbijeđeno 144 hektara poljoprivrednog zemljišta i da ona treba da bude generator razvoja poljoprivrede na području opštine Gradiška i šireg područja Lijevče polja, kao lidera u proizvodnji hrane u Republici Srpskoj.

Generalni direktor kompanije "Agrofructus" Zagreb Denis Matijević najavio je da će tokom naredne godine biti izgrađen moderni otkupno-distributivni centar za voće i povrće, procijenjene vrijednosti između 3,5 i četiri miliona evra.

On je rekao da će Agroindustrijska zona biti važna mikrolokacija u regionu za proizvodnju hrane i kontinuirano opskrbljivanje velikog tržišta EU i Ruske Federacije, u koje ova kompanija izvozi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.