NavMenu

Umjesto obnove izgradnja: SKB Mostar dobija novu zgradu pedijatrije

Izvor: Dnevni list Ponedjeljak, 01.10.2012. 09:02
Komentari
Podeli

Uskoro se kreće s izgradnjom nove klinike za pedijatriju Sveučilišna klinička bolnica Mostar.
Naime, nakon brojnih razmatranja, ravnateljstvo SKB-a Mostar odlučio je kako neće doći do rekonstruiranja, odnosno obnove stare zgrade pedijatrije, nego da će se krenuti u izgradnju nove zgrade koja će se nalaziti iza Fakulteta zdravstvenih studija.

Nužan odjel


"Nedavno je održan sastanak na kojem je ravnatelj SKB-a Mostar rekao kako će kroz 4 godine zablistati nova zgrada pedijatrije", kazala je dr.Vesna Brkić, šefice Odjela pedijatrije SKB-a Mostar.

Od renoviranja se tako odustalo, a sada se kreće u realizaciju projekta izgradnje nove zgrade koja bi trebala sadržavati svu potrebnu opremu za njezin rad. Financijska sredstva već su se počela prikupljati, a još uvijek nije poznato kako će projekt točno biti financiran.

"Za sada su svi planovi tek u realizaciji, ali je najvažnija činjenica kako ćemo dobiti novu zgradu", kazala je Brkić.

Nova zgrada tako bi uvelike pomogla svim pacijentima Odjela pedijatrije, kroz čiju ambulantu godišnje prođe 8000 bolesnika. Podsjetimo, prvobitna situacija bila je da se dosadašnja trošna zgrada Odjela pedijatrije obnovi te da se kupe novi uređaji. Za potrebe toga bile su organizirane brojne humanitarne akcije kako bi se skupilo što više novčanih sredstava kojima bi se obnovio odjel koji ima one najmlađe bolesnike.

Iako je sadašnja zgrada stara, ona još uvijek funkcionira. Borimo se koliko možemo i radimo u toj zgradi, kazala je Brkić koja dodaje kako ništa nema svoj vijek trajanja pa tako i zgrada koja je dotrajala i stara, ali da je ipak najvažnije kako ona još uvijek pruža uslugu pacijentima te nudi pomoć svima kojima je ona potrebna.

Poslani zahtjevi


Nova zgrada tako će se nakon dugog niza razmatranja otvoriti te biti na usluzi svim pacijentima.

"Znamo da je bilo važnije otvoriti neke nove objekte, poput onkologije koja je uistinu bila potrebna. Upravo zbog toga drago mi je da ćemo i mi konačno dobiti svoje prostorije za par godina", kazala je Brkić za kraj, naglašavajući kako su već sada poslani određeni zahtjevi koje bi nova zgrada trebala zadovoljavati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.