Izvor: SRNA | Četvrtak, 27.09.2012.| 14:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počinju radovi na izgradnji infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola

Ugovor o početku radova na izgradnji infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola potpisan je danas u Gradišci između predstavnika Agencije za lokalni razvoj iz Gradiške, nosioca konzorcijuma izvođača radova, preduzeća "Koming–pro" i glavnog dobaljača repromaterijala "Vodoskok" iz Tomislavgrada.

Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su i načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj i članovi Upravnog odbora Agencije za lokalni razvoj.

Kragulj navodi da su praktično stečeni uslovi za početak izgradnje kapitalnog projekta "Agroindustrijske zone", te da je već prodato deset građevinskih parcela.

"U petak imamo vanrednu sjednicu SO Gradiška kako bismo donijeli odluku u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima u ovoj zoni. Velika je stvar što su izvođači radova domaća preduzeća, a raduje činjenica da će ovaj projekat omogućiti najveće zapošljavanje u posljednjih 20 godina", rekao je Kragulj.

Vrijednost radova na infrastrukturi Agroindustrijske zone iznosi dva miliona konvertibilnih maraka.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je jedan milion za radove u ovoj godini, jedan milion će biti obezbijeđen za narednu godinu, a 850.000 KM, koliko košta repromaterijal, biće obezbijeđeno se prodajom građevinskog zemljišta i sredstvima od pribavljanja građevinskih dozvola.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.