NavMenu

Počinju radovi na izgradnji infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola

Izvor: SRNA Četvrtak, 27.09.2012. 14:40
Komentari
Podeli

Ugovor o početku radova na izgradnji infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola potpisan je danas u Gradišci između predstavnika Agencije za lokalni razvoj iz Gradiške, nosioca konzorcijuma izvođača radova, preduzeća "Koming–pro" i glavnog dobaljača repromaterijala "Vodoskok" iz Tomislavgrada.

Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su i načelnik opštine Gradiška Nikola Kragulj i članovi Upravnog odbora Agencije za lokalni razvoj.

Kragulj navodi da su praktično stečeni uslovi za početak izgradnje kapitalnog projekta "Agroindustrijske zone", te da je već prodato deset građevinskih parcela.

"U petak imamo vanrednu sjednicu SO Gradiška kako bismo donijeli odluku u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima u ovoj zoni. Velika je stvar što su izvođači radova domaća preduzeća, a raduje činjenica da će ovaj projekat omogućiti najveće zapošljavanje u posljednjih 20 godina", rekao je Kragulj.

Vrijednost radova na infrastrukturi Agroindustrijske zone iznosi dva miliona konvertibilnih maraka.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je jedan milion za radove u ovoj godini, jedan milion će biti obezbijeđen za narednu godinu, a 850.000 KM, koliko košta repromaterijal, biće obezbijeđeno se prodajom građevinskog zemljišta i sredstvima od pribavljanja građevinskih dozvola.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.