NavMenu

Nijemac Gerd Klostermeier nastavlja investirati u BiH

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.09.2012. 11:39
Komentari
Podeli

Preduzeće Klostermeier – Majdan iz Bosanske Krupe pustilo je probni rad betonaru izgrađenu u industrijskoj zoni Šejkovača u Sanskom Mostu.

Ovo preduzeću osnovao je njemački investitor Gerd Klostermeier 1995. godine u Bosanskoj Krupi, a osnovna djelatnost je bila eksploatacija šljunka i pijeska. Vremenom su proširili djelatnost na proizvodnju betona. Sa dva aktivna pogona u Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu, postali su vodeća kompanija za proizvodnju građevinskog materijala na području Unsko-sanskog kantona.

Ago Redžić, direktor kompanije, za eKapiju je istakao da je otvaranje nove betonara nastavak uspješnog poslovanja i većih zahtjeva tržišta

"Za sada je u puštena u rad samo betona, a preostaje nam da na tom području izgradimo još i radionicu i garažu, kako bismo zaokružili cijelu investiciju. U perspektivi, imamo u planu proizvodnju proizvoda od betona, no to tek nakon što pogon u Sanskom Mostu u potpunosti profukcioniše ", kazao je Redžić.

Ukupna vrijednost investcije iznosila je 700.000 KM, a u betonaru je zaposleno šest radnika. U narednom periodu planirano je otvaranje deset novih radnih mjesta.

U lokalnoj zajednici pozdravili su dolazak ove remonirane kompanije, nadajući se da će ovo biti pozitivan signal i drugim stranim investitorima da ulažu u Sanski Most.

Podsjećamo, industrijska zona Šejkovača je prije nekoliko godina od deponije za stare automobile pretvorena u industrijsku zonu, gdje je pružena mogućnost kupovine građevinskih parcela po izuzetno povoljnim uslovima te izgradnje brojnih poslovnih i proizvodnih objekata.

N.Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.