Izvor: eKapija | Srijeda, 26.09.2012.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

VB Leasing trenutno vodeća leasing kuća na bh. tržištu pokretnina

"VB Leasing, unatoč teškom stanju na tržištu, nastavlja s ponudom usluga prilagođenih klijentima i trenutno zauzima prvo mjesto na domaćem tržištu pokretnina s udjelom od oko 30 posto", izjavio je direktor ove leasing kuće Slobodan Vujić.

On je, na konferenciji za novinare u Sarajevu, rekao da može biti zadovoljan poslovanjem u ovoj godini, s obzirom na to da je udio u tržištu pokretnina u odnosu na prethodnu godinu povećan za šest-sedam procenata, dok je ukupno leasing tržište u padu.

VB leasing, po njegovim riječima, od početka svjetske ekonomske krize 2009. godine, posluje nesmanjenim intenzitetom i sačuvana su i sva radna mjesta.

Takav uspjeh, kako kaže, postignut je zahvaljujući predanom radu svih u VB leasingu, ali i konstantnom razvoju novih proizvoda i usluga.

Inače, prvi dio godine za kompaniju VB Leasing obilježila je akcija u sklopu koje je VB Leasing svojim klijentima ponudio besplatne troškove prve registracije. S obzirom na veliki interes i uspjeh akcije, VB Leasing je odlučio istu ponuditi i u drugom dijelu godine uz dodatni poklon paket zimske kozmetike za automobile.

Akcija je rezultat rada usmjerenog ka stvarnim potrebama klijenata, a kvalitet kompanije u cjelini je prepoznalo i tržište.

"Drago nam je da su naši klijenti prepoznali ovaj proizvod, koji smo kreirali baš osluškujući njihove stvarne potrebe i nudeći im jedan opipljiv benefit – troškove prve registracije. Unatoč teškom stanju na tržištu, možemo slobodno reći da je 2012. za VB Leasing bila uspješna, a VBL trenutno zauzima 1. mjesto na tržištu pokretnina sa 29% udjela. Ovakav uspjeh rezultat je predanog rada svih uposlenih te konstantnog razvoj proizvoda i usluga, a posebno bih izdvojio E@sy leasing, proizvod koji klijentima nudi da baš sve završe na licu mjesta u auto kući: od odabira vozila do preuzimanja", kazao je Vujić.

Vujić je iskoristio priliku da najavi i novu kampanju VB Leasing-a "Vrijeme je da se neko slika i pored Vašeg automobila", čije je zaštitno lice Zenit Đozić.

"Ovogodišnja kampanja je jedno osvježenje uz dozu humora našeg Zenita Đozića i koja ponovo šalje poruku kako je danas uz VB Leasing zaista lako doći do novog vozila. Ovo je ujedno i prilika da pozovemo sve one koji namjeravaju kupovati novo vozilo, da iskoriste naš zimski paket i odaberu najbrže i najbolje rješenje", istakao je Vujić.

O zajedničkoj saradnji sa VB Leasing-om, govorio je i Zenit Đozić nakon što je svim prisutnim uputio par korisnih savjeta za vozače u zimskim okolnostima: "Šalu na stranu, saradnja sa VB Leasing-om je izuzetno iskustvo za mene. Sve je proteklo vrlo profesionalno i na obostrano zadovoljstvo, a siguran sam da će tako biti i u daljnjoj saradnji."

eKapija.ba/FENA

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.