NavMenu

Izgradnja bloka 7 u TE Tuzla: U petak poznate kompanije koje su prošle pretkvalifikaciju

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.09.2012. 16:01
Komentari
Podeli

(Foto: elektroprivreda.ba)

Za četiri dana ističe rok za prijavu potencijalnih ponuđača za pretkvalifikaciju za izbor projektnog partnera za zajedničko ulaganje u projekt izgradnje Bloka 7 - 450 MW u Termoelektrani "Tuzla".

Elvedin Grabovica, direktor Elektroprivrede BiH, kaže za eKapiju da su tender koji je trebao biti završen u kolovozu/ augustu produžili za dva tjedan iz tehničkih razloga tj. do 28. rujna/septembra kada je predviđeno i otvaranje prijava. Naime, budući da je kolovoz/ august bio vrijeme godišnjih odmora neke od većih firmi tražile su produženje, kako bi mogli prikupiti potrebnu dokumentaciju.

"Danas, u vrijeme krize, problem je kada tražite milijun KM, a ne milijardu i pol koliko će biti vrijednost ovog projekta. Na produženje smo se odlučili kako ne bi došli u situaciju da ozbiljne firme moramo odbiti zbog tehničkih razloga", objašnjava Grabovica.

Kaže da interes investora postoji, ali nije u ovom momentu mogao reći koliko je prisitglo ponuda na tender. Nada se da će biti preko pet relavantnih kompanija.

D.Kozina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.