Izvor: | Utorak, 01.08.2006.| 13:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Našicecement" stekle 51% udjela u "Betonmix-Zagreb" d.o.o Sesvete

Jasmina Crnjak, direktorica "Betonmixa-Zagreb" d.o.o. Sesvete, i generalni direktor Našicecementa d.d. Našice i direktor Divizije za cement i beton Nexe grupe Oto Ostović, potpisali su ugovor o prijenosu poslovnih udjela u društvu "Betonmix-Zagreb" d.o.o. Sesvete. Potpisivanjem ovog ugovor "Našicecement" d.d. Našice stekao je 51% udjela u ovom zagrebačkom društvu, a vrijednost transakcije je 7 miliona kn.

Osnovna djelatnost društva "Betonmix-Zagreb" d.o.o. Sesvete koje upošljava 30 osoba i bavi se proizvodnjom raznih marki betona, predstavlja jednog od značajnijih dobavljača ove vrste proizvoda za građevinska poduzeća zagrebačke regije. Stjecanjem ovog udjela, "Nexe grupa" povećala je svoj udio na tržištu betona grada Zagreba. Uz postojeće postrojenje za proizvodnju betona u Zagrebu na dvije lokacije, Trstenik i Blato, koja proizvodi godišnje oko 150.000 m³ betona, te uz 70.000 m³ betona koje godišnje može proizvesti i plasirati "Betonmix-Zagreb" d.o.o. Sesvete, "Nexe grupa" dodatno je učvrstila svoju poziciju na tržištu betona. Inače, NC "Betonproizvod" d.o.o. Zagreb, firma kroz koju su organizirana već spomenuta postrojenja za proizvodnju "Nexe" betona u Zagrebu, unazad dvije godine bilježi izuzetene rezultate.

U prvom polugodištu 2006. godine tržištu je isporučeno preko 90.000 m³ betona, što je za 35% više nego u istom razdoblju prošle godine, a 39% više od plana. Zahvaljujući ulaganjima u modernu opremu i mehanizaciju, NC "Betonproizvod" d.o.o. Zagreb sve je češći odabir izvođača radova na zagrebačkom tržištu. U sastavu "Nexe grupe" poseban je segment proizvodnja "Nexe" betona, u kojem djeluju postrojenja za proizvodnju betona u Našicama, Vinkovcima, Đakovu, Zagrebu, Sisku, Sarajevu, a uskoro i Osijeku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.