NavMenu

Političar koji je Italiju približio Hercegovini: Castiglione želi još bolju suradnju Abruzza i Mostara

Izvor: Večernji list Petak, 21.09.2012. 10:33
Komentari
Podeli

I dok brojni problemi u Mostaru čekaju na rješenje, iz talijanske regije Abruzzo stižu najave i inicijative za nove zajedničke projekte. Pokretanje zračne linije Pescara - Mostar pokazalo se kao izuzetno uspješan projekt, pa su talijanski partneri jako zainteresirani za nastavak suradnje s Mostarom. Glavni pokretač cijele priče je svakako zamjenik predsjednika talijanske regije Abruzzo Alfredo Castiglione.

Posjet Mostaru

On je već nekoliko puta posjetio Mostar, a svaki put bi u njegovoj bili vodeći gospodarstvenici ove talijanske regije koji su spremni surađivati s kolegama u Hercegovini. Koliko je uspješna aktivnosti Castiglionea u stvaranju koridora suradnje Mostara i Abruzza govori i podatak kako je za ove napore nekoliko puta nagrađivan, između ostaloga, i na manifestaciji Večernjakov pečat.

"Ne samo da je Castiglione dolazio u Mostar nego je i u Italiji otvarao vrata našim poduzetnicima. Tako su izaslanstva iz Mostara nekoliko puta posjetila Pescaru i regiju Abruzzo, sudjelovali na važnim forumima i gospodarskim manifestacijama, te dogovarali konkretne poslove i projekte. Nadamo se kako će suradnja u budućnosti biti nastavljena, ali i proširena", rekli su nam naši sugovornici koji su aktivni dio procesa suradnje Mostar i regije Abruzzo. Svi oni ističu kako je uloga Castiglionea u ovoj priči ogromna, te kako je upravo on osoba koja je zaslužna za pozitivne pomake na ovom polju.

Ponuda za Zračnu luku

"Talijanski partneri ponovno najavljuju kako su zainteresirani za veću suradnju kada je u pitanju Zračna luka Mostar. Nudi se čak i njihovo preuzimanje Zračne luke. Oni za ovaj projekt planiraju velika ulaganja, širenje kapaciteta, nove terminale, piste i još mnogo toga. Ostalo je samo još da odgovor na dostavljeno pismo namjere dostave mostarske gradske vlasti", ističu naši sugovornici. Doznajemo kako bi Castiglione uskoro mogao ponovno posjetiti Hercegovinu, a razlog dolaska je novo jačanje suradnje s regijom Abruzzo, te pokretanje novih projekata i suradnja dvije strane. Naši sugovornici ističu kako će javnost o tome uskoro biti informirana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.