Izvor: eKapija | Srijeda, 19.09.2012.| 07:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"ComTrade" otvorio novi softverski centar u Ljubljani

Informatička kompanija "ComTrade" otvorila je jučer u Ljubljani novi razvojni softverski centar, u kojem se nalazi najveći regionalni "klaud" sa više od 1.000 virtuelnih servera.

"Uprkos najvećoj ekonomskoj krizi koja je pogodila ovu planetu, sada mogu sigurno da kažem da je investicija kompanije "ComTrade" u Sloveniji opravdala očekivanja. Uspjeli smo da izgradimo jedan od najvećih i najmodernijih softverskih centara u ovom dijelu Evrope", rekao je predsjednik te kompanije Veselin Jevrosimović na ceremoniji otvaranja poslovnog centra, koji se nalazi se u Feniks poslovnom centru u Ljubljani.

Ovim potezom, kompanija je utvrdila da Slovenija igra važnu ulogu u realizaciji internacionalne strategije razvoja. Sa razvojnim centrima u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini i mrežom prodajnih kancelarija u SAD, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Irskoj, Švajcarskoj i Austriji, "ComTrade" Grupacija je jedna od najistaknutijih IT kompanija u regionu koja zapošljava najtalentovanije lokalne stručnjake u oblasti IT rješenja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.