NavMenu

Podrška češke Vlade: Za lokalne projekte grantovi do 20.000 KM

Izvor: eKapija Utorak, 18.09.2012. 10:44
Komentari
Podeli

Vlada Češke će kroz svoj program razvojne suradnje dodijeliti grant sredstva za male projekte u BiH za 2013. i to u vrijednostima od 10 do 20.000 KM. Rok za dostavu projekata je 5. listopad/oktobar ove godine.

U pozivu je navedeno da aplikanti u projektu moraju sudjelovati najmanje u iznosu od 30% od ukupne vrijednosti projekta.

Ipak za razliku od prošlog poziva ovaj put će podrška lokalnih razvojnih inicijativa biti bez striktnog ograničenja oblasti.

Iz Veleposlanstva Češke u BiH nam kažu da su ostavili širok spektar tema. Naime, na ovaj pozivu je moguće aplicirati za sve oblasti koje imaju jasnu razvojnu komponentu od mladih, ekologije, zemljoradnje, demokratizacije, poboljšanja životnih i društvenih uvjeta, obrazovanje, razvoj lokalnih zajednica, turizam itd.

"Kao i prethodnih godina nadamo se velikom odazivu", navode iz Veleposlanstva. Dodaju da im je na prošli poziv došlo preko 200 prijava iako je predviđeno financiranje deset projekata, no ipak zbog velikog odziva na prošlom javnom pozivu su čak i proširili taj broj.

Mogućnost podnošenja aplikacije imaju državni organi, regionalni ili lokalni organi uprave, nevladine organizacije, znanstvene institucije, neprofitabilne organizacije, organizacije koje pružaju zdravstvene usluge, obrazovne ustanove i socijalne službe, komune i sl.

Početak realizacije projekata trebao bi biti najranije od veljače/februara 2013. godine, a završetak najkasnije za listopada/ oktobra 2013. godine.

Napominju da iz zahtjeva mora jasno proizlaziti kakva je svrha projekta, kako će projekat doprinijeti razvoju zajednice i koje konkretne aktivnosti će obuhvatiti. Napominje se također da stavke navedene u proračunu moraju biti jasno i logično povezane sa predviđenim aktivnostima.

D.Kozina

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.