NavMenu

Jeste li spremni za novi modni hit?

Izvor: tportal.hr Utorak, 18.09.2012. 09:18
Komentari
Podeli

Modni svijet zahvatile su velike promjene kakve već dugo nismo vidjeli, a ove sezone najnoviji modni hit su cipele čija visina pete iznosi dva i pol ili maksimalno pet centimetara. Nazvana "petite pump" ove nove hit cipele koje su postale must-have našle su svoje mjesto i u najnovijim kolekcijama Yves Saint Laurenta, Valentina, Chloea i Chanela koji su svoje verzije predstavili na London Fashion Weeku.

Inspiracija za nove cipele koje će poharati modni svijet korijene vuče iz šezdesetih godina kada su šire potpetice bile u modi, baš poput onih koje je nosila Catherine Deneuve u "Belle du jour", piše Daily Mail.

Cipele prikrivene elegancije i nadasve praktične, ubrzo su postale hit među zahtjevnim celebrityjima. Chanelova muza Ines de la Fressange poznata je ljubiteljica niskih cipela, a ove sezone novi hit nije promaknuo ni Zooey Deschanel i Kate Bosworth; Alexa Chung nosi one s potpisom Yves Saint Laurenta, a Lana Del Ray često je viđena u cipelama niske pete s potpisom Carvela Lindy.

"Ljudi, pa čak i oni zagriženi ljubitelji mode, više ne žele nositi instrumente za mučenje. Cipele, popularno nazvane "petite pump" imaju savršenu visinu da izgledate malo viši. Odlične su za dotjerani izgled, no isto tako ih se može nositi cijeli dan", smatra modni stručnjak Brix Smith-Start.

Međutim, nove hit cipele nisu samo modni trend s pista, već su se na njihovo dizajniranje bacili i brojni high street brendovi. LK Bennett osmislio je one ukrašene zlatnom kopčom, što će se sigurno svidjeti Kate Middleton. Pretty Ballerinas nude pak one sjajne ukrašene šljokicama, a one s potpisom Kurta Geigera su metalik i u boji.

Modna stručnjakinja Liz Hemmings kaže: "Ove cipele su i više nego praktične te doslovno idu uz svaki stajling. Slatko izgledaju kombinirane s haljinom, a u njima nećete izgledati previše zaigrano te ćete zadržati ženstvenost."

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.