NavMenu

U nedjelju 6. Polumaraton Sarajevo 2012.

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.09.2012. 15:55
Komentari
Podeli

U nedjelju 16. septembra održat će se šesti po redu Polumaratona Sarajevo 2012. sa početkom u 9 sati ispred BBI centra. Tim povodom danas je u prostorijama Gradske uprave održana press konferencija na kojoj su se obratili Miroslav Živanović, zamjenik gradonačelnika i Erol Mujanović, direktor Udruženja "Marathon" Sarajevo. Tradicionalno, ovim događajem će se obilježiti Međunarodni dan bez automobila.

"Ova manifestacija koja postaje naša tradicija, značajna je za promociju grada Sarajeva kao sportskog centra ali i za podizanje svijesti o fizičkim aktivnostima i zdravom načinu života, te povezivanju i druženju", istaknuo je zamjenik gradonačelnika, te ukazao na podršku Grada Sarajeva ovom međunarodnom projektu.

Živanović se također zahvalio organizatoru i pozvao građanke i građane Sarajeva da uzmu učešće na 6. sarajevskom polumaratonu 2012.

Prema riječima Erola Mujanovića iz Udruženja "Marathon", očekuje se učešće blizu 1.000 takmičara iz više od 20 zemalja, pa tako i Darka Živanovića, predstavnika Srbije na Olimpijadi u Londonu, te bh. maratonke Lucije Kimani.

"Ove godine unijeli smo novinu: pored već tradicionalne utrke od 21,1 km, predvidjeli smo i utrku od 4 km tzv. Securitas Fun Run za rekreativce koji procijene da ne mogu istrčati 21 km. Zona polaska trke od 21,1 km: start ispred BBI centra – Higijenski zavod, Alipašina, Patriotske lige, Jezero, Stadion "Asim Ferhatović Hase" povratak do Marijin Dvora, Zmajom od Bosne do Dolac Malte, nazad obalom do Vijećnice, Kozija Ćuprija, okret se pravi do Sebilja, Mula Mustafe Bašeskije, Titova do BBI centra. Zona trke od 4 km je start ispred BBI centra, Titova, Musala, Obalom do Vijećnice, Sebilj, Titova do BBI centra", istaknuo je Mujanović i dodao da će zahvaljujući ovom projektu, nekoliko stotina stranih gostiju doći da provedu vikend u Sarajevu što polumaratonu daje i važnu ekonomsko-turističku dimenziju.

Mujanović je podsjetio da će dio prihoda biti usmjeren Centru za kreativno odrastanje za projekte namijenjene djeci sa posebnim potrebama.

Također je istaknuo da su novčane nagrade predviđene za pet najbržih u muškoj i ženskoj konkurenciji, uz medalje i pehare. Registracija se može izvršiti sve do početka utrke, a broj za trku se može podići na trećem spratu u BBI centru.

Alma Hadžić sa portala posao.ba, koji već drugu godinu podržava ovu manifestaciju, je kazala da sarajevski polumaraton nije samo sportski događaj nego promovira i aktivizam i društvenu odgovornost.

Generalni sponzori Polumaratona 2012. su Grad Sarajevo i Coca Cola Hellenic BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.