Izvor: | Petak, 28.07.2006.| 12:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bank Austria Creditanstalt nagrađena za dugogodišnja dostignuća

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), kao i banke kćerke u Centralnoj i Istočnoj Evropi, nagrađene su za dugogodišnja dostignuća u regiji. Na ceremoniji proslave 20 godina "Global Investor" magazina održanoj 20. jula 2006. godine u Londonu, BA-CA je dobitnik "Nagrade za 20 godina izvrsnosti u pružanju investicijskih usluga u Centralnoj i Istočnoj Evropi".

Nekoliko dana ranije, BA-CA je proglašena "Najboljom skrbničkom bankom u Centralnoj i Istočnoj Evropi" po ocjeni "Euromoney", britanskog finansijskog magazina. Michael Aschauer, direktor odjela Skrbništva u Bank Austria Creditanstalt, rekao je da su njihovi lokalni timovi dokazali svoju uspješnost tijekom godina, a sada imaju i dodatne mogućnosti nakon udruživanja snaga UniCredita i BA-CA u budućnosti. Njihov cilj je unaprijediti ponudu usluga klijentima, i ovakva nagrada je ohrabrujuća.

BA-CA je osvojila nagradu Global Finance za "Best Sub-Custodians 2006 Review" u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Austriji. Zajedno sa bankama kćerkama, BA-CA dominira i u rangiranju "Global Custodian's Agent Banks u Emerging Markets" anketi i "Global Investo's European sub-custody izvještaju". "Global Investor" i "Global Custodian" su dva najvažnija magazina u skrbničkoj industriji. "Global Custodian" i "Global Finance" su sa sjedištem u Americi, dok je "Global Investor" dio "Euromoney" grupe u Londonu.

HVB Central Profit Banka je banka kćerka Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), članice UniCredit Group. BA-CA je najveća banka u Austriji sa ukupnom aktivom od preko 7 milijardi EUR. Zajedno sa UniCredit, BA-CA rukovodi vodećom mrežom poslovnica u centralnoj i Istočnoj Evropi sa preko 3.000 poslovnica. Zapošaljava 60.000 zaposlenih koji opslužuju 17 miliona klijenata u 24 zemalje. UniCredit je četvrta najveća banka u Evropi. Skupa sa HVB Group i BA-CA, prva prava Evropska banka je počela sa radom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.