NavMenu

Što prije staviti u funkciju izgrađene dijelove Sarajevske obilaznice

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 10.09.2012. 16:01
Komentari
Podeli

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Damir Hadžić razgovarao je danas u Sarajevu o izgradnji Sarajevske obilaznice s ministrom prometa i komunikacija FBiH Enverom Bijedićem, ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Harisom Lulićem, direktorom JP Autoceste FBiH Ensadom Karićem i direktorom JP Ceste FBiH Filipom Vujevom.

Na sastanku je razmatrano rješavanje problema zagušenosti Rajlovačkog koridora koji uveliko guši lokalni saobraćaj u Sarajevu jer je nedostatnog kapaciteta za trenutnu propusnost od 18.000 vozila dnevno. Prihvaćen je prijedlog ministra Hadžića o privremenom spajanju Stupske petlje sa završenih 9 kilometara autoceste na Sarajevskoj obilaznici od vijadukta "Briješće" do Jošanice. On je naglasio da bi ovo bilo dobro privremeno rješenje za rasterećenje Rajlovačkog koridora, a istovremeno bi završeni dijelovi autoceste odmah bili na raspolaganju građanima za korištenje.

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić informirao je prisutne o toku radova na LOT-3 dionice autoceste na Koridoru Vc, s posebnim osvrtom na poddionicu petlja "Butila" – Vlakovo čijim bi se završetkom dobio spoj autoceste na Koridoru Vc od Tarčina do Zenice.

Sugovornici su razmjenili mišljenja i o mogućim rješenjima za Sarajevski gradski autoput.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.