Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 10.09.2012.| 13:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Po uzoru na europske trendove ishrane: Od danas u prodaji novi Klasov hljeb "Farmer"

Istraživanja su pokazala da stanovništvo BiH, prateći evropske trendove prehrane, sve više vodi računa o zdravoj i uravnoteženoj ishrani. Stoga su tehnolozi kompanije Klas d.d. Sarajevo, oslanjajući se na stare izvorne recepture, proizveli poseban hljeb na bazi cijelih zrna pšenice i raži simboličnog naziva "Farmer".

"Farmer" sadrži cijela zrna pšenice i raži, pa samim time ima povećan sadržaj vlakana koja pozitivno utječu na rad crijeva, organizmu daju osjećaj sitosti, djeluju okrepljujuće i apsorbuju toksične materije u crijevima. Cijela zrna pšenice i raži imaju veći udio vitamina (skupine B i E) i minerala (željezo, fosfor, kalcij).

Ovaj hljeb je namijenjen onima koji žele dugovječan zdrav život, a njegova prednost je i produženi rok trajanja koji potrošačima omogućava svježinu do posljednje mrvice. "Farmer" je u prodaji od danas, 10.09.2012. godine.

Nutricionisti tvrde da se bez hljeba ne može postići balansirana ishrana koja sadrži sve materije potrebne organizmu radi njegovog ispravnog i skladnog funkcioniranja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.