NavMenu

Voda nije više san u Rakovici: Pušten u rad novoizgrađeni vodovodni sistem

Izvor: eKapija Srijeda, 05.09.2012. 15:25
Komentari
Podeli

Stanovnici Rakovice konačno su dobili vodu. Nakon više od deset godina koliko je trajala izgradnja vodovoda u ovom naselju u srijedu, 5. septembra 2012. na platou ispred Devete osnovne škole (Rakovica), svečano je pušten u rad novoizgrađeni vodovodni sistem "Rakovica".

Vodovod u Rakovici svečano su otvorili premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić, načelnik Općine Ilidža prof. dr.Senaid Memić, direktorica KJKP "Vodovoda i kanalizacije" Muamera Srna i ministar prostornog uređenja u Vladi Kantona Sarajevo Zlatko Petrović.

"Voda je kroz stoljeća bila i ostala neiscrpna inspiracija pjesnicima, književnicima, slikarima, muzičarima, filozofima kazali su neki od umjetnika, a grčki filozof Tales napisao je: Princip svih stvari je voda, sve dolazi iz vode i sve se pretvara u vodu. Danas smo se ovdje okupili da svečano pustimo u rad vodovodni sistem "Rakovica". Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata Općine Ilidža, čija je izgradnja trajala dugi niz godina i u koji je uloženo 14 miliona maraka. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovom projektu, a posebnu zahvalnost dugujemo Vladi Kantona Sarajevo, KJKP "Vodovod i kanalizacije" Agenciji za vodno područje rijeke Save, Federalnoj agenciji za zaštitu okoliša, te Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo. Građanima želim da dugo godina koriste ovu vodu", kazao je između ostalog načelnik prof.dr.Senaid Memić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.