NavMenu

Firma "Salko" iz Istanbula zainteresovana za ulaganja u općini Goražde

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 03.09.2012. 17:10
Komentari
Podeli

Firma "Salko" iz Istanbula zainteresovana je za ulaganja na području općine Goražde. To je prilikom današnje, uzvratne posjete načelniku Muhamedu Ramoviću koji je nedavno boravio u Turskoj, potvrdio direktor firme Salih Akgul Hadžifejzović.

Na sastanku s načelnikom Goražda i njegovim saradnicima, vlasnik i direktor jedne od najvećih firmi za proizvodnju bicikala i motora u Turskoj, iskazao je spremnost da doprinese ekonomskom prosperitetu ovog područja.

Naime ova firma traži zastupnika za BiH a na sastanku je razgovarano i o mogućnostima pokretanja mini proizvodnog pogona ove firme u Goraždu u saradnji sa partnerom sa ovih prostora.

"Prilikom nedavne posjete načelnika Ramovića Turskoj iskazao sam želju da konkretno pomognem Goraždu i doprinesem njegovom razvoju. Danas smo tu da razmotrimo mogućnosti pokretanja mini proizvodnog pogona naše firme u Goraždu a tražimo i zastupnika za BiH te smo načelnika Ramovića zamolili za pomoć" , istakao je Salih Akgul Hadžifejzović.

"Bili bismo zaista sretni ukoliko bismo otvaranjem firme u Goraždu omogućili otvaranje bar 50 radnih mjesta. To bi puno značilo za naš grad i BiH. Ovih dana raspisujemo tender za novu industrijsku zonu "Rasadnik" i evo svi kupci zainteresirani i naši privrednici mogu da se jave i već od danas razmišljaju o ovoj vrlo ozbiljnoj ponudi našeg prijatelja Saliha iz Istanbula", kazao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Firma "Salko" proizvodi bicikla i motore marke "salcano". Dnevno proizvede 850 bicikala i oko 70 skutera koje izvozi širom svijeta od Amerike, Engleske, Njemačke, BiH, Crne Gore kao i u afričke zemlje.

eKapija.ba/FENA

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.