NavMenu

BiH učestvuje na 22. ekonomskom forumu Poljskoj

Izvor: Fena Ponedjeljak, 03.09.2012. 11:11
Komentari
Podeli

Od 4. do 6. septembra u Krynicama, pored Krakova u Poljskoj, bit će održan 22. po redu ekonomski forum.

Ovo je najveći ekonomski forum Centralne i Istočne Evrope na kojem svake godine učestvuje 2.500 lidera iz svijeta politike, ekonomije, nevladinog sektora te više od 500 novinara.

Neki od učesnika foruma su Vojtech Belling, češki ministar vanjskih poslova za evropska pitanja, Reiner Martin iz Evropske centralne banke, Mario Baldassari, senator i predsjednik odbora za financije Italijanskog parlamenta, Andrej Bogdanov, predsjednik Demokratske partije Rusije, Ivan Miklos, ministar financija Slovačke, Petr Poroschenko, ministar za ekonomski razvoj i trgovinu Ukrajine, Peter Chase, direktor za Evropu Američke privredne komore, Miroslav Lajčak, zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Slovačke, Vinkele Inze, ministar za socijalna pitanja Latvije, Mark Le Gross Allen, regionalni predstavnik MMF-a, Alastair Teare, direktor Deloitte-a za centralnu Evropu, Olaf Boehnke, direktor Berlinskog ureda Evropskog savjeta za vanjske poslove, Siwei Cheng, predsjednik Međunarodnog ekonomskog foruma Kine te Mirek Topolanek, bivši premijer Češke Republike.

Iz Bosne i Hercegovine na Forumu će učestvovati Mujo Selimović, direktor MIMS grupacije, Enes Čengić, generalni direktor Energoinvesta, Saša Toperić, predsjednik Američko-bosanske fondacije i viši stručni saradnik Centra za Transatlantske odnose SAIS u Washingtonu, te Goran Nedić, ekonomski ekspert i predsjednik upravnog odbora Američko-bosanske fondacije, saopćio je American Bosnia Foundation.

Generalni medijski pokrovitelj ekonomskog foruma je Bloomberg TV iz Sjedinjenih Američkih Država, a Oslobođenje je dobilo status medijskog strateškog partnera 22. ekonomskog foruma u Poljskoj iz BiH.

Na Forum je pozvana i Željka Cvijanović, ministrica u Vladi RS-a, ali zbog ranije preuzetih obaveza nije mogla prihvatiti učešće na Forumu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.